Home Nieuws Moet PSV het blijven proberen met Mo Ihatteren? ‘Ik zie geen doorgetrainde...

Moet PSV het blijven proberen met Mo Ihatteren? ‘Ik zie geen doorgetrainde professional’

2395
0

Er dreigt een enorme vorm van kapitaalsvernietiging op PSV af te komen, naast het feit dat er ook een groot menselijk aspect aan kleeft.

Diverse PSV iconen houden zich met de perikelen bezig en opperen om het niet op te geven maar hoe ver moet PSV gaan voor Ihattaren?


Het menselijke aspect houdt natuurlijk in dat de jeugdopleiding van PSV een gruwelijk groot talent weet af te leveren maar het uiteindelijk toch desastreus weet af te lopen. Een ieder binnen PSV gunt Mo Ihattaren het allerbeste en diens afgelopen jaar was vanuit menselijk oogpunt bezien niet het gelukkigste levensjaar van het exceptionele talent te noemen.

De voetbalwereld houdt de adem in wat de toekomst van Ihattaren betreft. Zo is ex PSV’er Piet de Visser nog steeds van mening dat PSV het moet blijven proberen met de jongeling uit Utrecht.

De Visser drukt PSV ook op het hart om het inderdaad te blijven proberen met Ihattaren, die hij zelf ook wel eens heeft gesproken. Hij kan het niet aanzien als zo’n ‘supertalent’ verloren gaat. “Een vrolijke jongen, maar dat zegt natuurlijk niks, want hij maakt problemen als hij niet opgesteld wordt. Een goed teken, want dat toont óók karakter. Hij moet alleen beseffen dat het moderne voetbal meer vraagt en daar moet hij zelf ook écht de tijd voor nemen.” Dat gaat met vallen en opstaan. “Hij moet niet denken dat hij op zijn negentiende álles al beheerst.”

De Visser adviseert PSV: “Ik zou zeggen: club en speler, want het moet van beide kanten komen, koppen bij elkaar en er alles aan doen dit te laten werken. Waarom vraagt PSV niet eens een oude bekende en gewaardeerde ex-prof van PSV om met hem te praten zoals Kees Kist dat heeft gedaan met Boadu? Ik ken Mino Raiola ook goed en zou hem niet willen adviseren die jongen de kont tegen de krib te laten gooien en hem daar weg te halen. In het buitenland wordt het nóg moeilijker. Afzakken zou ik zonde vinden, want deze jongen kan alles mee hebben.”

Ook Huub Stevens vindt dat PSV alles in het werk moet stellen om Ihattaren voor de club te behouden. Wel is Stevens erg kritisch op de middenvelder en roept de verbannen middenvelder op om ‘snel volwassen te worden’.

Stevens is hard voor Ihattaren. “Het lijkt erop dat hij zijn eigen belang boven dat van de club zet en dat kan natuurlijk niet. De club neemt deze beslissing niet voor niets”, zegt Stevens tegen Omroep Brabant.

“Als ik naar Ihattaren kijk, zie ik geen doorgetrainde professional. En dus moet iemand Ihattaren eens een spiegel voorhouden. Hij moet presteren. Als je de top wilt halen in het voetbal, kom je niet meer weg met alleen talent. Je zult er elke dag keihard voor moeten werken. En dat moet bij hem eens doordringen. Het helpt hem nu niet door hem in de watten te gaan leggen. Hij heeft tegengas nodig.”

“Ik las vanochtend de reactie van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Hij moet niet wijzen naar Schmidt, maar eens met zijn speler gaan praten en hem duidelijk maken dat er meer nodig is dan alleen talent om de top te bereiken. Ihattaren moet gewoon snel volwassen worden. De bal ligt bij hem.”