Home Nieuws Moet PSV dwingender voetballen om Doan te laten renderen?

Moet PSV dwingender voetballen om Doan te laten renderen?

50
0

Aad de Mos zou Aad de Mos niet zijn als hij niet met zijn geheel eigenwijze kijk op voetbal een andere mening is toebedeeld dan de gemiddelde mening.

De Mos heeft namelijk zijn bedenkingen bij de komst van Ritsu Doan naar Eindhoven. Dat laat de analist en voormalig trainer van PSV weten aan het Algemeen Dagblad.

Uiteraard klinken er ook andere geluiden. Zo is Gerald Vanenburg positief gestemd over de komst van Doan naar PSV maar vindt hij wel dat er dan iets dwingender gespeeld moet gaan worden om de Japanner te laten renderen.

“Ik dacht dat PSV alles op de eigen jeugd ging zetten. Ze wilden af van het imago dat ze een koopclub waren. Maar vorige week haalden ze Kostas Mitroglou en nu Doan. Die twee gaan Gakpo en Ihattaren in de weg lopen. Of ze komen beiden op het bankie”, concludeert De Mos in het AD.

Hij weet dat PSV goede spelers nodig heeft. “Zeker als je ook in de Europa League speelt. Concurrentie is natuurlijk ook nooit slecht. Maar met de jongens die ik noemde, plus Bergwijn, Pereiro en Lammers heeft PSV wel heel veel spelers. Dat wordt een grote klus als people-manager voor Mark van Bommel.”

Commercie speelt mee, denkt hij. “Dankzij hem komen er veel Japanners op visite bij PSV. De wedstrijden worden in het land uitgezonden. Maar het voetbal moet leidend zijn. Ik vind Doan een goede speler, maar geen buitencategorie. Ik heb zelf Shinji Ono gehad, toen ik trainer was bij Urawa Red Diamonds. Hij was echt drie klassen beter dan Doan.”

Gerald Vanenburg kijkt uit naar de komst van Doan naar PSV en ziet het elftal bulken van het talent. “Met Malen, Bergwijn, Ihattaren en nu ook Doan lopen er voorin bij PSV stuk voor stuk goede spelers. Maar tegelijkertijd moeten ze nog veel leren. Zeker als ze de stap naar de absolute top willen maken”, vindt Vanenburg.

“Japanners hebben een groot slagingspercentage in het buitenland”, stelt Vanenburg. “Ze kunnen zich ergens helemaal in vastbijten. Misschien nog wel meer dan Nederlanders. Maar uiteindelijk hangt het van heel veel dingen af. De manier van voetballen bijvoorbeeld. Zoals PSV nu speelt wordt het lastig, denk ik. PSV moet veel dwingender voetballen. Ik hoop dat ze dat voor elkaar krijgen. En weet je wat het is? Dat kan straks zomaar vallen. Bij Ajax liep het ook niet, tot ze een of twee spelers op een andere plek zetten en opeens de pannen van het dak speelden.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here