Home Nieuws Moet Phillip Cocu zijn contract uitdienen?

Moet Phillip Cocu zijn contract uitdienen?

46
30

Phillip Cocu ligt op koers om voor de derde keer landskampioen te worden als trainer van PSV. Volgens menigeen is dat een mooi moment om het stokje door te geven, maar hoe denken de kenners over diens toekomst?

“Ik weet niet of het goed is als hij blijft”, zegt Willy van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. “Het is ook goed als er na een paar jaar weer een andere trainer voor de troepen staat.”

Aad de Mos deelt die mening niet. “Ik zou na drie titels geen afscheid nemen van Cocu. Het is beter dat je iemand hebt die ervaring heeft en goed ligt bij PSV. Cocu moet gewoon zijn contract afmaken. Je moet de analyse maken dat hij drie titels heeft binnengehaald. En dan denk ik dat dit jaar de mooiste is, met het minste elftal. Dat heb je het gewoon goed gedaan.”

In zijn optiek is de landstitel nu wel bijna een feit. “Voor 90 procent zijn ze er wel maar ik ben toch wel geschrokken van de wedstrijd tegen Willem II. Het zijn nog twee linke wedstrijden denk ik, Ajax thuis en AZ uit. Ze moeten ook zeker tegen de kleintjes geen punten verspelen.”

Afgelopen vrijdag gaf Phillip Cocu aan dat hij volgend seizoen ook graag nog altijd bij PSV voor de groep wil staan. Aad de Mos vindt dit een goede beslissing, zo geeft hij aan bij Omroep Brabant. “Je moet de analyse maken dat hij drie titels heeft binnengehaald. Dan denk ik dat dit eigenlijk de mooiste is, met het minste elftal. Dan heb je het gewoon goed gedaan. Plus het feit dat PSV het omgekeerd doet. Zij verversen veel in de spelersgroep. Dus ik denk niet dat je de technische staf moet gaan veranderen,” aldus De Mos.

“Je wordt gedwongen om in de selectie nieuw bloed te gaan aantrekken. Dan krijg je een nieuwe groep en maakt het niet uit wie er voor de groep staat. Dan is het beter dat je iemand hebt die ervaring heeft en goed ligt bij PSV. Dan denk ik dat Cocu zijn contract moet afmaken en dan kun je alsnog verder gaan kijken. Maar ik zou na drie titels geen afscheid nemen van Phillip Cocu.”

Willy van de Kerkhof heeft echter zijn twijfels bij die beslissing. “Je moet dat in gezamenlijk overleg doen. Ik weet niet of het goed is. Ik denk dat het goed is dat er na een aantal jaar een nieuwe trainer voor de troepen staat. Ook de spelers veranderen heel snel. Phillip is een goede trainer. Heeft met het elftal als we kampioen worden goed gepresteerd. Maar misschien is het ook wel eens goed om te kijken naar nieuw technisch bloed. Maar dat is niet aan mij, maar aan de geleerden bij PSV.”


Facebook Comments

30 REACTIES

  1. Liever een kans geven aan Van Bommel, voor de mensen die hierover twijfelen ga eens een training bekijken van zijn elftal. Daar word pas echt getraind op hoog niveau kan de selectie nog een puntje aan zuigen

  2. Cocu dit Cocu dat laat die man toch rustig zijn werk doen en nee hij doet het beslist niet slecht . Laat hem lekker blijven hij is tenslotte een vertrouwd persoon voor de hele groep en neem aan heel de staf .

  3. Phillip Cocu is een icoon van de club, die z’n nek uitstak toen het slecht ging en het aandurfde om in een moeilijke tijd in te stappen. Hij won de Beker, de JC-schaal en pakte reeds twee titels, met de derde hopelijk op komst. Hij slaagde er zelfs in om met een toch zeer beperkte selectie te overwinteren in de Champions League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here