Home Nieuws Moet ‘Champions League-club PSV’ alles in het werk stellen voor terugkeer bijna...

Moet ‘Champions League-club PSV’ alles in het werk stellen voor terugkeer bijna transfervrije Depay? ‘Dit is hét moment’

4634
0

De toekomst van Memphis Depay bleek recent onderwerp van gesprek te zijn. Hoe ziet de aanvaller van Atlético Madrid zijn toekomst voor zich?

Recent toog PSV TV naar Madrid voor een alleraardigst en uitgebreid interview met de aanvaller van de tweede club van Madrid, die meermaals liet blijken PSV nog altijd op de voet te volgen en tegelijk dankbaar is voor zijn verleden in Eindhoven. In de wetenschap dat Marcel Brands een goede verbinder is die precies weet hoe spelers te bewegen voor een transfer naar PSV, gaat het als vanzelf over een eventuele hernieuwde toekomst van Memphis Depay bij PSV.

Memphis Depay werd in het recente verleden al een paar keer genoemd bij PSV, maar toen tastte de club steeds mis in het terughalen van de aanvaller. Misschien volgt er in de aankomende zomer wel een herkansing want de naam van Depay lijkt rond te zingen op de burelen van het Philips Stadion. PSV is inmiddels net als Atlético Madrid een heuse vaste deelnemer aan de Champions League, wat nu eenmaal meer mogelijkheden en opties geeft op het vlak van transferbeleid.

In een video-item van Voetbalzone vertelt journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad over een eventuele hereniging: “Als Depay ervoor openstaat om terug te keren, zou hij zelf ook wat salaris moeten inleveren. Maar dat is wel een mogelijkheid”, begint de journalist, die benadrukt dat het komende zomer wellicht een goed moment is voor zowel PSV als voor Memphis Depay zelf om terug te keren.

“Marcel Brands heeft het vorig jaar ook geprobeerd, maar hij bleek toen niet haalbaar. Als Depay nog terug wil naar Nederland, hij is nu dertig, dan is dit wel het moment om er serieus over na te denken. Je kunt ook niet te lang wachten. Bij Luuk de Jong is de terugkeer fantastisch uitgepakt, maar je hebt ook het voorbeeld Ibrahim Afellay, waar de rentree net te laat kwam.”

Brands gaf ongeveer één jaartje geleden ruiterlijk toe: “Memphis Depay hebben we gepolst, maar toen kwam Atlético Madrid. Dan wordt het moeilijk.” In het Estadio Cívitas Metropolitano heeft Memphis Depay momenteel nog een contract voor één jaar. Tot de zomer van 2025 is Memphis speler van de Madrileense club. Dat betekent dat PSV niet kansloos zou zijn voor Memphis Deapy gezien zijn nog één jarige contract in Madrid. Het wordt dus verlengen in Madrid óf een nieuwe stap zetten naar bijvoorbeeld PSV.

In het laatste deel van onderstaande video geeft Rik Elfrink zijn visie op een eventuele terugkeer van Memphis Depay naar PSV.


Vorig artikelValentijn Driessen verwijt FC Twente het nodige na ontslag van bij PSV ‘rustige’ Joshua Brenet
Volgend artikelVermoedelijke opstelling PSV in Nijmegen: Saibari en Til terug in de basis, Ramalho reserve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in