Home Nieuws Moeizame onderhandelingen met toptalent Fodé Fofana, transfervrij vertrek dreigt: ‘Hij gaat waarschijnlijk...

Moeizame onderhandelingen met toptalent Fodé Fofana, transfervrij vertrek dreigt: ‘Hij gaat waarschijnlijk weg’

4533
0

Het volgende toptalent uit de PSV Academy dient zich alweer aan maar de onderhandelingen over een nieuw contract verlopen erg moeizaam.

Fodé Fofana geldt op de Herdgang als een absoluut toptalent maar PSV en het jeugd product zijn in moeizame onderhandelingen verzeild geraakt, meldt het Eindhovens Dagblad. De achttienjarige aanvaller heeft de potentie voor het eerste elftal en hikt ook tegen het eerste elftal aan, maar tot dusver verlopen de onderhandelingen over een nieuw contract buitengewoon stroef, zo de krant.


Fofana heeft nog maar een contract tot en met volgend jaar juni. De zaakwaarnemer en PSV zijn er nog niet uitgekomen. “Hij gaat waarschijnlijk weg”, zei de makelaar begin juli al tegen het Eindhovens Dagblad. Ondertussen lijkt er nog weinig anders te zijn dan in die periode.

Fofana is een veelbelovende voetballer en kreeg daarom in de voorbereiding de kans om mee te draaien met de selectie van Roger Schmidt. Fofana zou de rol van eerste spits van Jong PSV moeten gaan invullen in de Keuken Kampioen Divisie. Met Ruud van Nistelrooij als trainer en leermeester en het perspectief om geregeld mee te trainen met de eerste selectie, gloort er veel perspectief voor de jongeling maar de zaakwaarnemer is niet tevreden en wil meer voor zijn client.

Fofana speelt sinds 2018 in de jeugd van PSV. De club nam hem transfervrij over van FC Barcelona. Tijdens een toernooi in Frankrijk scoutte FC Barcelona hem maar het perspectief bij PSV sprak hem later meer aan.