Home Nieuws ‘Moeilijk te interviewen’ Alex Pastoor geniet van klasse PSV | Elia snapt...

‘Moeilijk te interviewen’ Alex Pastoor geniet van klasse PSV | Elia snapt keuze Lang voor PSV niet

5241
0

Almere City FC bleek zaterdagavond geen partij te zijn voor PSV. De 0-4 overwinning kwam eenvoudig tot stand.

Wel diende PSV de eerste 10 tot 20 minuten even een paar stapjes extra te zetten gezien de druk van Almere. Juist daar bleek Almere City-coach Alex Pastoor na afloop wel trots op te zijn. Pastoor dacht dat PSV na de doordeweekse avond in Londen wel even van slag zou kunnen zijn maar de coach van de promovendus kwam bedrogen uit.

Na afloop bleek Pastoor een realist te zijn. Voordat de coach aan zijn analyse in gesprek met EPSN begon, werd de coach in de studio van ESPN nog even weggezet als zijnde een ‘moeilijk te interviewen’ persoon. Het zal je maar gezegd worden.

Maar inderdaad, het valt inderdaad niet altijd mee Alex Pastoor aan het woord te laten en/of vragen te stellen. De trainer van Almere City FC was, ondanks de nederlaag, niet ontevreden met wat zijn ploeg had laten zien tegen PSV. Waar de organisatie van de club uit Almere enkele steken liet vallen rond de wedstrijdorganisatie, lieten de spelers zien meteen vol gas te willen geven tegen PSV.

“Ik vond dat we gedaan hebben wat we konden, plus tien procent”, zei Pastoor in gesprek met ESPN. “Van tevoren zeiden we dat we konden verrassen. Er kon iets leuks ontstaan als we vroeg zouden scoren, maar je kunt niet om de klasse van PSV heen. Wij hadden op voorsprong kunnen komen, chronologisch gezien”, zei de coach.

“Je kunt wachten en PSV op afstand proberen te houden, of je probeert lekker mee te voetballen, dan is de kans groot dat je verliest”, gaat de oefenmeester verder. “Ik heb voor iets anders gekozen en vind dat onze spelers het geweldig gedaan hebben. Je moet een wedstrijd zo beginnen en het geluk hebben dat je snel scoort.”

“Als je dat langer vol moet houden, worden zij sterker. Je strijdt om de nul te houden. Als zij dan scoren, moet je meer ruimtes weggeven, waardoor het moeilijker wordt. PSV maakt daar gebruik van. Toch vind ik dat we het goed hebben gedaan”, aldus Pastoor, die Noa Lang na een stroef begin van PSV en het missen van enkele kansen, de bevrijdende assist richting de 0-1 zag geven.

Noa Lang kampt nog geregeld met kleine blessures maar geldt verder wel als topfit. De aanvaller is na twee maanden al enorm belangrijk voor PSV. Zijn keuze voor PSV deze zomer werd alom geprezen. De Eredivisie is een kleurrijk speler rijker. Echter kan niet iedereen de keuze voor PSV waarderen. Zo denkt Eljero Elia dat Noa Lang niet voor PSV had moeten kiezen.

ELia denkt dat Lang te goed is voor de Eredivisie. Elia had zelf ook niet voor een stap naar Nederland gekozen. “Ik vind hem te goed voor de Eredivisie”, zei Elia bij ESPN. “De verwachtingen rondom hem ontstaan ook door hoe hij zich presenteert naar buiten toe. Wat hij allemaal bij Brugge heeft gezegd, dat hij graag naar het buitenland wilde.”

“Maar dan gaat hij toch terug naar PSV, om de volgende stap naar de top te maken”, gaat Elia verder. “De verwachtingen zijn heel hoog, maar eigenlijk is de Eredivisie te makkelijk voor hem. Dat vind ik, tenminste. Hij had eigenlijk gewoon naar een subtopper in het buitenland moeten gaan. Iets als Benfica, bijvoorbeeld. Maar PSV is een topclub en genoeg spelers zijn van PSV naar de absolute top gegaan, of net daar onder”, aldus Elia over de keuze voor PSV.


Vorig artikelNiet iedere analist waardeerde het spel van Hirving Lozano in Almere
Volgend artikelLeipzig wil PSG aftroeven en denkt dat Simons wil blijven: ‘Hij is een emotionele band met ons aan het opbouwen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in