Home Nieuws Moegestreden selectie wijst na afloop van AS Monaco – PSV naar aanwezigheid...

Moegestreden selectie wijst na afloop van AS Monaco – PSV naar aanwezigheid fans in Philips Stadion

677
0

Voldaan maar moegestreden verlieten de spelers dinsdagavond het bloedhete Stade Luis II in Vorstendom Monaco. PSV hield de Monegasken op 1-1.

Uiteraard was er sprake van stevige uitputting zo vroeg in het seizoen maar het resultaat is positief te noemen. De return in Eindhoven beloofd een spannende en ouderwetse Champions League avond te worden. Na afloop wezen de verschillende spelers naar de return in Eindhoven, waarbij een beroep op de fans wordt gedaan. Zo zijn Joey Veerman en Luuk de Jong ervan overtuigd dat PSV er volgende week in slaagt om zich ten koste van AS Monaco voor de Champions League-play-offs te plaatsen.

“We gaan volle bak. Het moet lukken. Met ons publiek erachter tijdens een Champions League-avondje. Dan krijgt Monaco poep in de broek”, zei Veerman tegen ESPN na afloop in Stade Louis II. Volgens Veerman had er meer in gezeten als PSV zuiniger met het balbezit was omgegaan. “We zijn met de kansen nogal ongelukkig geweest. Ondanks het feit dat we veel achter de bal aan hebben gelopen, denk ik dat we hier met 0-2 hadden kunnen winnen.”

De Volendammer vond het niet gek dat PSV vermoeid raakte. “We hebben 2,5 dag geleden nog gespeeld. We waren toen om één uur ’s nachts thuis, moesten de volgende dag herstellen en gingen maandagochtend alweer het vliegtuig in. Ik vind het heel matig ingepland allemaal.”

Aanvoerder De Jong denkt eveneens dat PSV een heel goede kans maakt om Monaco met de steun van de fans te verslaan. “Het is een pittige ploeg, maar ik verwacht dat we met de fans achter ons in Eindhoven een betere wedstrijd op de mat kunnen leggen. Het is zwaar als je op zaterdag zo’n wedstrijd tegen Ajax hebt gespeeld en nu weer moet. Daar moeten we fit genoeg voor zijn, al was het wel heel benauwd vandaag. Maar ik wil geen excuses zoeken”, aldus De Jong.

“Het kwam ook door onszelf, doordat we niet zuiver genoeg aan de bal waren. Dan wordt het een wedstrijd waarin het op en neer gaat. Dat is heel zwaar, dat merkte je aan iedereen. We kunnen wat dat betreft tevreden zijn met 1-1.”


Vorig artikelAS Monaco vreest voor uitbeurt: ‘We weten dat de supporters van PSV heel gepassioneerd zijn’
Volgend artikelMedia eensgezind en geloven in volgende ronde PSV: Sangeré in deze vorm nauwelijks houdbaar voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in