Home Nieuws Mo Ihattaren stelt al maanden achtereen veel mensen teleur

Mo Ihattaren stelt al maanden achtereen veel mensen teleur

2817
0

Mo Ihattaren en zijn nieuwe club Sampdoria liggen op ramkoers. Club en speler zouden na anderhalve maand al op elkaar zijn uitgekeken.

De berichtgevingen rond Mo Ihattaren waren duidelijk dit weekend. AD Sportwereld en De Telegraaf kwamen scherp uit de hoek afgelopen vrijdag over de situatie van Ihattaren in Italië.


In Genua worstelen ze namelijk hevig met het gedrag en het gebrek aan professionaliteit van Ihattaren. De middenvelder trainde lange tijd individueel om fit te worden maar de mensen in zijn omgeving kregen toen al amper grip op hem. Ihattaren worstelt met de wetten en regels van de topsport maar de middenvelder worstelt eigenlijk met iedereen. Dat proces duurt al maanden achtereen.

De jonge getalenteerde voetballer heeft het voor elkaar gekregen zich na amper anderhalve maand onmogelijk te maken bij zijn nieuwe werkgever Sampdoria. Met zijn gedrag stelt Ihattaren vele mensen teleur. Niet alleen zijn familie maar ook zijn zakelijke begeleiders Mino Raiola en José Fortes Rodriguez. Er gaan geruchten over een mogelijke zakelijke breuk met de onhandelbare tiener, met alle gevolgen van dien.

Een feit is in ieder geval dat werkgever Sampdoria inmiddels hevig teleurgesteld is in het gedrag van Mo Ihattaren. Daarnaast stelt Ihattaren ook de managers van Sampdoria en Juventus teleur. Zij geloofden immers in zijn talenten en kwaliteiten. Ook stelt de middenvelder zijn nieuwe teamgenoten van Sampdoria teleur, zoals hij dat eerder ook in Eindhoven meermaals voor elkaar wist te krijgen. De oorzaak lijkt wel duidelijk te zijn. Ihattaren heeft moeite met het uitoefenen van zijn vak.

Ondertussen groeien de zorgen bij de vertrouwelingen en naasten. ‘Na zijn vertrek door de achterdeur bij PSV hoopten zijn familie en zijn begeleiders dat Ihattaren in een nieuwe omgeving een frisse nieuwe start kon maken. Maar die nieuwe start bracht weinig tot geen vooruitgang’, kinkt het in De Telegraaf en AD Sportwereld.

‘Ihattaren kreeg in Italië een persoonlijk begeleider om hem te helpen bij allerlei praktische zaken, naast zijn eigen manager José Fortes Rodriguez, de man die hem namens Raiola al enkele jaren begeleidt. Het bleek echter niet voldoende om de voetballer in het gareel te krijgen. Zoals Ihattaren bij PSV al op een zijspoor belandde door afspraken steeds niet na te komen, blijkt dat in Italië nog altijd een probleem’, aldus de berichtgevingen van dit weekend rond Mo Ihattaren.