Home Columns Column: Mo Ihattaren maakt geen transfer naar Juventus maar wordt gestald bij...

Column: Mo Ihattaren maakt geen transfer naar Juventus maar wordt gestald bij Juventus

71776
0

Column: Mo Ihattaren maakt geen transfer naar Juventus maar wordt gestald bij Juventus.

PSV en Mo Ihattaren zijn van elkaar verlost na de spraakmakende transfer van de middenvelder naar de Serie A.


Verlost? Is verlost het juiste woord voor een scheiding tussen een zeer talentvolle speler en de club waar hij groot werd? PSV plaatste een prachtig filmpje van Mo Ihattaren online na het beklinken van zijn transfer naar Italië. De beelden waren inderdaad mooi te noemen maar het filmpje werd wel een jaar of 3 te vroeg online gezet. Met andere woorden: Mo Ihattaren en PSV waren een perfecte match om minimaal tot de leeftijd van 22, 23 jaar samen dromen waar te maken.

Het mocht echter niet zo zijn. Dit traject hadden club, speler en de PSV fans niet voorzien na het debuut van Ihattaren op zestienjarige leeftijd. De tiener uit Utrecht werd een grote toekomst voorspeld en dat kan natuurlijk nog steeds het geval zijn maar de eerste flinke barsten in de toekomst van het toptalent zijn wel daar. Karakter valt immers moeilijk te vervormen.

Dat zorgt ervoor dat veel PSV fans nu al wijzen naar Zakaria Bakkali, Zakaria Labyad en Ismael Aissati. Allen hebben de gemene deler zeer talentvol te zijn maar allen hebben ook de gemene deler tot op heden niet echt geslaagd te zijn in de wereld van het internationale voetbal. Mo Ihattaren is pas negentien jaar maar voorzichtig wordt er toch door PSV fans gedacht aan een carrière met een rijtje clubs als Sampdoria, OGC Nice, Besiktas, Kasimpa om te eindigen bij Al Hilal in Qatar. Veel geld verdienen en de gehele familie voorzien van een financieel zekere toekomst kan overigens ook een gerechtvaardigde doelstelling voor een topvoetballer zijn.

De jongeling uit Utrecht presteert al 20 maanden nagenoeg niets maar leek zeker een gouden toekomst tegemoet te gaan. Een vervelende privé-situatie kwam op zijn pad maar het niet nakomen van afspraken moet voor een ieder gemeengoed zijn. Echter niet voor Mo Ihattaren, die al op jonge leeftijd zijn eigen regels maakt.

Mo Ihattaren botste op en rond de Herdgang met vrijwel iedereen, behalve met zijn ‘Bro’s’, zoals Pablo Rosario, Donyell Malen en Denzel Dumfries werden genoemd door Ihattaren. Nadat hij al een aantal keer uit de selectie was gezet, leek hij met frisse moed aan het nieuwe seizoen te beginnen. Dat hij tijdens het Champions League-duel met Galatasaray negentig minuten lang op de bank moest zitten, was naar verluidt de druppel voor Ihattaren. Zijn warming-up aan de zijlijn had overigens niets weg van een warming-up maar dat terzijde. Ihattaren werd daarna in Zuid-Frankrijk gezien, terwijl hij zich ziek had gemeld bij PSV en moest individueel gaan trainen.

Vooralsnog kan Mo Ihattaren zijn pad naar de top nog altijd bewandelen vanuit de Serie A maar we houden ons hart vast voor de toekomst. Is er wel sprake van een transfer naar Juventus? Is er geen sprake van een ‘stalling’ bij Juventus en een huurovereenkomst Sampdoria? Het antwoord op die vraag kan eigenlijk alleen Mino Raiola geven.

Een transfer naar de Serie A, via Juventus naar Sampdoria klinkt natuurlijk geweldig maar wat op voorhand geweldig klinkt, kan er in de praktijk heel anders uit gaan zien. Zijn transfer naar Italië is bepaald geen transfer geworden door prestaties maar meer door de ontstane situatie in combinatie met een machtige zaakwaarnemer. Een zaakwaarnemer die het in de vingers heeft om spelers bij een club te kunnen stallen, om er later ‘iets’ voor terug te krijgen. Mino Raiola is namelijk ook een zaakwaarnemer in de trant van ‘voor wat, hoort wat’. Italiaanse media schreven vorige week al dat de transfer van Mo Ihattaren naar Juventus ‘onderdeel en gevolg’ is van de terugkeer van Moise Kean van Everton naar Juventus.

Voorzichtig kunnen we concluderen: Mo Ihattaren maakt geen transfer naar Juventus maar wordt via Juventus bij Sampdoria gestald. Want: Voor wat, hoort wat…