Home Nieuws Mo Ihattaren en de noodzaak tot het snel leren van de lessen...

Mo Ihattaren en de noodzaak tot het snel leren van de lessen van Roger Schmidt

817
0

Roger Schmidt en Mohamed Ihattaren zaten afgelopen week even niet op één lijn.

Het achttienjarige toptalent werd deze week van de training gestuurd en ontbrak daardoor in de basiself voor de seizoensopener tegen FC Groningen.

Schmidt liet Ihattaren om disciplinaire redenen buiten de basis en dat had van doen met onvoldoende inzet op en rond het traingsveld. “Soms moet je de grenzen laten zien”, zei Roger Schmidt over zijn pupil.

“Het ontwikkelingsproces met jonge spelers is een uitdaging. Mo is een goede speler, ik denk ook wel een goeie jongen. Hij weet zelf ook dat hij fout zat en heeft zijn excuses aangeboden. Het is geen probleem voor mij. Hij mocht het vandaag laten zien bij zijn invalbeurt.”

Schmidt wil door met Ihattaren, zoveel is duidelijk maar dan zal hij wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Het jonge toptalent kwam ook al niet helemaal fit terug van zijn vakantie en zal toch een verandering moeten ondergaan om zijn grote talenten tot volle wasdom te laten komen. Het is voor Mo Ihattaren duidelijk tijd en tevens bittere noodzaak om de lessen van Roger Schmidt snel te leren.

“Het is een proces, dat je moet continueren met heel jonge spelers. Het is een uitdaging voor hem, voor mij en voor de andere jonge spelers. Soms moet ik aangeven wat ze ervoor moeten doen om altijd in de basis te staan. Mo is een heel goede speler en een erg goed persoon ook. Soms gebeuren dit soort dingen en dat is geen groot probleem. Als spelers in staat zijn de boodschap te begrijpen, ben ik overtuigd dat zij het snel zullen oppakken”, stelt Schmidt vast.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here