Home Nieuws Misverstand na misverstand en van Nistelrooij verdient steun maar…’Reuzenstappen’?

Misverstand na misverstand en van Nistelrooij verdient steun maar…’Reuzenstappen’?

1803
0

Ruud van Nistelrooij heeft een enorme gunfactor en bergen krediet maar de eerste kritische geluiden zijn daar.

De trainer heeft al negen tot tien jaar ervaring, waar Mark van Bommel slechts een jaar ervaring had als trainer van PSV O19. Daar hebben de bergen krediet voor Ruud van Nistelrooij overigens niets mee te maken. Van Nistelrooij is een ander type trainer en ander type persoonlijkheid dan Mark van Bommel. Beide oer-PSV’ers genieten enorme waardering van de PSV aanhang en dat verdienen ze ook. Feit is wel dat het huidige PSV met veel miscommunicatie ta kampen heeft. Ruud van Nistelrooij bleef na afloop positief en dat valt te prijzen. De coach sprak over reuzenstappen sinds de forse nederlaag van 4-0 tegen Arminia Bielefeld. Die mededeling gaf wel wat onrust op diverse sociale media kanalen.

In Enschede was vorige week duidelijk waarneembaar dat de laatste linie misverstand op misverstand te verwerken krijgt en dat de communicatie mager tot slecht te noemen is. Ook tegen de marginale Noorse tegenstander Glimt vielen er veel misverstanden waar te nemen. Het druk zetten lukt slechts per linie en dan nog beweegt die betreffende linie niet geheel mee, laat staan de rest van het elftal. En dus hief zowel Yorbe Vertessen in de eerste helft en Cody Gakpo in de tweede helft, de handen omhoog ten teken dat er massaal druk gezet moest worden. Het gebeurde niet en dus kon tegenstander Glimt zeer eenvoudig onder de druk uit voetballen. Druk die eigenlijk geen druk genoemd mag worden.

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo het eens met de opmerking dat PSV een teleurstellende wedstrijd speelde. “Het kan altijd gebeuren dat ballen er niet in gaan. Dan moeten we zorgen dat we wel verdedigend goed staan met het hele team en dan niet zo vlak voor rust de tegentreffer krijgen, zodat we weer achter de feiten aan moesten.”

Tijdens de wedstrijd waren de ruimtes tussen de linies soms enorm en dat was voor het gehele stadion duidelijk waarneembaar. “We zullen het daar met de achterste linie goed over moeten hebben”, zo gaf Gakpo aan. “Als voorste linie willen we natuurlijk graag naar voren rennen, maar we moeten ook als geheel bewegen en dat ontbreekt in fases.”

Ook Yorbe Vertessen spreekt van misverstanden in elke linie. ‘Op verschillende vlakken was het niet voldoende. Het maken van goals, bijvoorbeeld’, zoomde Vertessen in op zijn eigen spel. ‘Het was gewoon net niet goed genoeg. Waarom het in zijn totaliteit niet lekker loopt? Ik heb geen idee. Misschien valt er in de communicatie nog wel wat progressie te boeken. Er is in ieder geval werk aan de winkel. Dat is wel te zien.’


Vorig artikelVan Nistelrooij legt uit waarom hij relativeert: ‘Van de 11 wedstrijden maar 2 verloren’
Volgend artikelOnzekerheid slaat toe bij kritische Vertessen én Gakpo: ‘Gevoel dat ik het wel kan, komt er niet uit’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in