Home Columns Mist tweevoudig Europacup winnaar PSV daadwerkelijke ambitie?

Mist tweevoudig Europacup winnaar PSV daadwerkelijke ambitie?

248
0

Het Europese seizoen zit er voor PSV al weer op voordat het daadwerkelijk begonnen is. De ploeg knokte voor wat het waard was maar PSV is over de grens nu eenmaal niet zo veel waard.

Waard in figuurlijke zin bedoeld uiteraard. PSV heeft helaas niet de ploeg om onder weerstand te presteren. Daartoe behoren ook de uitwedstrijden in Leeuwarden en Enschede, waar het PSV van Ruud van Nistelrooij vechtvoetbal diende te spelen omdat de tegenstander nu eenmaal flink druk zette en geen moment enig ontzag voor PSV had. De return tegen Sevilla betekende het tegenovergestelde want PSV diende druk te zetten en offensief te spelen. Het gebeurde echter nauwelijks maar toch valt er links en rechts tevredenheid waar te nemen.

Zo gaf Luuk de Jong na afloop in gesprek met ESPN aan een dubbel gevoel te hebben na de wedstrijd tegen Sevilla. “Ik ben trots op hoe wij gestreden hebben, maar ik baal vooral dat we het in Sevilla eigenlijk al verloren hebben. 3-0 was wel heel moeilijk om nog terug te komen”, aldus De Jong.

Heeft PSV daadwerkelijk gestreden of was er alleen sprake van échte strijd in het laatste deel van de wedstrijd? Er was zeker sprake van een mini- en ultrakort slotoffensief maar te weinig om een Spaanse La Liga club aan het wankelen te brengen. Mist PSV een stukje ambitie of is dit het maximale wat de club kan brengen in Europa? Dat de club geen gooi kan doen naar de Champions League eindzege is een gegeven maar een Europese finale mag toch nog altijd een doelstelling zijn voor een club waar de Champions League en de UEFA Cup in de prijzenkast staat opgesteld?

“Ik had er absoluut nog geloof in. Helaas werd die 2-0 afgekeurd. Als die goedgekeurd was. Dan hadden we nog tien minuten gehad om een goal te maken. Nu maken we nog wel een goal, maar dat was helaas te laat.”

In de eerste helft liep het moeizaam bij PSV en durfde het niet massaal druk te zetten. “Verdedigend stonden zij er ook met vijf achterop en als we met de middenvelders diep gingen, liepen ze al tegen een centrale van hun op”, zo gaf hij aan. “Het was niet makkelijk om ruimtes te vinden. Achterin konden we rustig rondspelen, maar we konden geen ruimtes vinden tussen de linies. Aan het eind van de wedstrijd gingen we wat opportunistischer spelen. Toen werden ze kwetsbaarder en konden we twee goals scoren.”

De Jong was het niet eens met de opmerking dat PSV zo vanaf het begin al had moeten spelen. “Dan gooi je het meteen helemaal open. Als je dan één of twee tegengoals krijgt, is het helemaal klaar”, zei hij daarover. “Je moet het met een gedachte doen naarmate de wedstrijd vordert. Zij bleven steeds meer hangen en dan kun je opportunistisch spelen. Dat deden we goed en we maken een paar goede goals, maar het was helaas te laat.”

De aanvoerder werd ook gevraagd hoe hij naar de hectische slotfase keek. “Ik vond het al apart dat er maar vier minuten blessuretijd waren gezien al die wissels en die spelers van Sevilla die steeds op de grond lagen. En dan komt er ook nog iemand op het veld…”, reageerde hij daarop. “Hij verziekt het dan voor iedereen. Iedereen die deze wedstrijd wil kijken of spelen. Dat is ook voor de club jammer, want er zitten consequenties aan. Het is gewoon heel dom.”

PSV wist toch nog een tweede treffer te maken. “De scheidsrechter zei dat er nog twee minuten te spelen waren, maar fluit vervolgens direct af bij de eerste lange bal die we spelen”, zei De Jong daarover. “We vroegen ons echt af wat er aan de hand was. Mauro vroeg aan de scheids waarom hij affloot en kreeg meteen rood. Die scheids was volgens mij echt een beetje de weg kwijt.”


Vorig artikelMarcel Brands reageert woedend en vindt incident met veldbestormer erger dan de uitschakeling
Volgend artikelJohan Bakayoko maakt stappen voorwaarts maar lijkt ‘andere’ wedstrijd gespeeld te hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in