Home Nieuws Mislukte rondos bij PSV én bij Oranje | Dit is waarom openhartige...

Mislukte rondos bij PSV én bij Oranje | Dit is waarom openhartige Denzel Dumfries boos wordt op zichzelf

1539
0

Openhartig, eerlijk en een enorme doorzetter. Zomaar drie kwalificaties die allen van toepassing zijn op Denzel Dumfries. De doorzetter pur sang.

Van Barendrecht naar Sparta, de stap was groot en aanhaken lukte nauwelijks maar een paar jaar later gebeurde hetzelfde. Van Sparta naar Heerenveen maar de verdediger kon maar mondjesmaat mee in het tempo op de trainingen in Friesland. Dumfries overleeft en maakt na vele transferonrust tussen Heerenveen en PSV de stap naar PSV. Op de Herdgang én tijdens wedstrijden springen de ballen van zijn voeten af en soms speelt Dumfries de bal zomaar over de zijlijn of achterlijn, zonder dat er druk op de bal werd gegeven.

Dumfries trekt zich niets aan van meningen of kritiek. Het doel wat hij bij Barendrecht al had opgeschreven in een dagboek, moet en zal worden waargemaakt en worden behaald. Oranje lonkt en Oranje blijkt haalbaar. Maar rondos op de trainingen zijn geregeld teveel van het goede voor Dumfries. Hoe komt dat precies? Dumfries legt het uit. De verdediger van Internazionale, ook die stap heeft hij moeiteloos gezet, heeft een bijzonder boekje opengedaan over zijn eerste trainingen bij het Nederlands elftal. De verdediger is niet de beste in positiespelletjes en kreeg dat ook te horen.

Dumfies was deze week te gast in De Cor Potcast, van Sparta-verdediger Bart Vriends en ex-profvoetballers Thomas Verhaar en Maarten de Fockert. De Fockert is goed bevriend met Morten Thorsby, die Dumfries nog kent van sc Heerenveen. “Ik heb Thorsby nog even gevraagd naar zijn herinneringen aan jou, Denzel”, zegt De Fockert. “Wat hij heel specifiek nog wist, was toen je werd opgeroepen voor Oranje. Toen zei je: ze zullen bij de rondo wel denken: wie the fuck hebben ze opgeroepen? Maar als we een wedstrijd gaan spelen, komt het sowieso goed.”

Dumfries steekt van wal. “Ik moet daar altijd nog om lachen met Stefan de Vrij. Ik hoopte dat we op mijn eerste training geen positiespel zouden doen. En toen kwam ik op het veld en zag ik allemaal vierkantjes. Toen dacht ik toch: shit, haha. In het begin speelde ik soms ballen waarvan je denkt: wat doet die jongen hier? En toen we partijtje gingen spelen won mijn team juist.”

Het viel de andere Oranje-spelers op dat Dumfries niet uitblonk bij de technische oefeningen. “Jullie weten wel hoe dat gaat. Dan komen er opmerkingen als: zo, bij PSV speel je zeker geen positiespel. Dan zei ik: nee, ik sta ook altijd aan de kant”, zegt Dumfries gekscherend met een knipoog. “Ik vind het niet fucked up dat dit soort dingen dan gezegd worden, maar ik vind het wel fucked up als het me niet lukt. Dan word ik écht boos op mezelf.”

Tot slot krijgt Dumfries de vraag of de positiespelletjes hem nu wel goed afgaan bij Oranje. “Ik krijg nog steeds het verwijt dat ik op mijn hakken sta. Het gaat beter, maar het is nog niet top. Als we zelf teams mogen maken voor het positiespel, kiezen ze me niet”, aldus alleskunner en doorzetter Denzel Dumfries.

De komende maanden wachten spannende en tevens prachtige maanden voor Dumfries. De geboren Rotterdammer is basisspeler in het Oranje van Louis van Gaal en kan zomaar doorstoten naar de internationale top van het mondiale voetbal. René van der Gijp voorspelde het laatst bij Vandaag Inside al. De analist stak zijn bewondering voor Dumfries niet onder stoelen of banken. ‘Een goed WK met Oranje en Dumfries kan zomaar de beste rechtsback ter wereld worden’, aldus René van der Gijp over de doorzetter pur sang.


Vorig artikelPOLL: Welke keuze moet PSV maken inzake een nieuwe technisch directeur?
Volgend artikelVan Nistelrooij kijkt tevreden toe hoe PSV fans luid applaudiseren na rondgang Obispo bij wissel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in