Home Nieuws Miljoenen uitgaven | Marcel Brands maakt zich zorgen over ‘bepaalde supporters’

Miljoenen uitgaven | Marcel Brands maakt zich zorgen over ‘bepaalde supporters’

4503
0

Een zorgwekkend als even bijzonder bericht vanuit de supportersvereniging van PSV. De club blijkt jaarlijks honderduizenden euro’s aan kosten voor veiligheid en boetes kwijt te zijn.

De kosten voor veiligheidsmaatregelen rond het Philips Stadion lopen inmiddels in de miljoenen. Het gaat om een bedrag van maar liefst 2,4 miljoen euro. Dat meldt de supportersvereniging van PSV, die het gesprek met Marcel Brands aanging. Ongeveer zeven procent hiervan waren boetes. Boetes vanuit de KNVB en de UEFA. De oorzaken zijn helder want de aanleidingen zijn meestal supporters die zich niet kunnen gedragen of misdroegen.

Het verhaal van de thuiswedstrijd tegen Sevilla is bij een ieder bekend. Bij de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla, kwam er een tamelijk jonge en beschonken PSV-supporter het veld op, die de doelman van de Spaanse tegenstander aanviel. Het incident liep met een sisser af na een milde straf vanuit de UEFA.

In en rond de Johan Cruijff Arena misdroegen een aantal PSV fans zich ook laatste jaren, wat opnieuw boetes voor PSV betekende. Marcel Brands blijkt zich grote zorgen te maken over alle incidenten.

“Ik zou graag eens met dit soort gasten willen praten”, zegt algemeen directeur Marcel Brands, in gesprek met het magazine De PSV Supporter. “Wat bezielt hen? Ze houden van deze club, maar beseffen niet welke schade ze aanrichten”, wijst Brands naar bepaalde supporters, die toch steeds over de grens gaan.

Volgens de algemeen directeur van de club is er nog wel steeds een normaal gesprek mogelijk met de PSV fans en daar is hij blij mee. “Ik hoor van collega’s dat dit niet overal meer het geval is. Wij zijn gelukkig nog in de omstandigheid dat we met de diverse supportersgroepen afspraken kunnen maken. Die ook worden nagekomen”, aldus een bezorgde Brands, die gruwelt van de boetes. De algemeen directeur van de club was dan ook des duivels na de veldbestorming tegen Sevilla.

Brands blijft positief en denkt in oplossingen. De directie van de club gelooft nog altijd steevast in de kracht van onderlinge sociale controle. “Je zag dit bij het incident tijdens PSV-Ajax. Het moet natuurlijk niet escaleren, maar het is belangrijk dat supporters elkaar corrigeren.”


Vorig artikelWaarom de komst van Peter Bosz een zegen is voor PSV
Volgend artikelBeoogde nieuwe trainer PSG groot fan van Xavi Simons, Parijse club wankelt en is op zoek naar nieuwe boegbeelden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in