Home Nieuws Milde straf UEFA geeft PSV ruimte in gesprekken met Simons: ‘Had miljoenen...

Milde straf UEFA geeft PSV ruimte in gesprekken met Simons: ‘Had miljoenen kunnen kosten’

3404
0

PSV vreesde een zware straf van de UEFA maar de uitgesproken strafeis is mild te noemen.

Het Eindhovens Dagblad rept zelfs over een dusdanig milde straf dat de club weer met een goed gevoel naar de toekomst kan kijken. Wellicht hield PSV rekening met een jaar schorsing van Europees voetbal, wat de club miljoenen euro’s had kunnen kosten.

“Dat had de club vele tientallen miljoenen kunnen kosten en ver teruggeworpen in binnen- en buitenland”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. Niet alleen door het gemiste geld, maar ook door het gemis aan perspectief voor spelers. De pijlen worden gericht op Earnie Stewart, die nu Xavi Simons langer zal moeten behouden. “Nu de horde van de UEFA weg is, kan de club de contractgesprekken met bijvoorbeeld Xavi Simons weer met iets meer vertrouwen oppakken”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink.

Niet alleen Simons is een prioriteit bij PSV maar ook andere dossiers liggen op de stapel. “PSV staat aan de vooravond van opnieuw een stevige reorganisatie, waarbij doorgeselecteerd wordt en een aantal spelers zal willen vertrekken. Er is door de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke in de winterstop genoeg geld beschikbaar om flink in te grijpen”, aldus Elfrink.

De journalist gaat verder: “Eerst rest nog een serie wedstrijden die een ellendig einde van dit seizoen moeten voorkomen. Alleen de tweede plek slaat daarin een eerste brug naar de Champions League. Lukt dat niet, dan blijft échte groei dit jaar opnieuw uit”, aldus PSV-watcher Rik Elfrink van het ED.


Vorig artikelSpelers FC Twente nog steeds vol ongeloof over vertrek Lars Unnerstall bij PSV
Volgend artikelItaliaans medium interesse PSV in toptalent Justin Kumi van Sassuolo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in