Home Nieuws Mijlpaal voor legende Dries Mertens: Met doelpunt naar finale Coppa en clubtopscorer...

Mijlpaal voor legende Dries Mertens: Met doelpunt naar finale Coppa en clubtopscorer aller tijden

179
0

Een helden status voor ex PSV’er Dries Mertens in Napels.

De kleine Belg heeft een ongelofelijke prestatie neergezet in Napels. De aanvaller, van origine buitenspeler, is door zijn doelpunt in de halve finales van de Coppa Italia nu alleen topscorer van Napoli. De kleine grote Belg speelt en scoort als een spits maar is en blijft een buitenspeler, die een buiten gewone ontwikkeling heeft doorgemaakt in Napels. Mertens maakte in de 41ste minuut de 1-1 in de wedstrijd tegen Internazionale.

In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor Napoli zich plaatste voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. De heenwedstrijd in Milaan (1-0 winst voor Napoli) werd al voor de coronapauze gespeeld.

Internazionale, met Stefan de Vrij in de basis, vloog uit de startblokken en had binnen drie minuten al het benodigde uitdoelpunt te pakken.

Napoli kreeg nauwelijks kansen, tot de 41ste minuut. Een verre uittrap van doelman David Ospina bereikte Lorenzo Insigne. De aanvoerder van de thuisploeg behield het overzicht en legde de bal af op Mertens, die koel afrondde.

Mertens, inmiddels 33 jaar oud, deelde tot vandaag de eerste plek op de topscorerslijst van de Italiaanse club met Marek Hamsik. Beiden hadden 121 doelpunten op hun naam staan. Mertens maakte in een leeg Stadio San Paolo zijn 122e doelpunt in dienst van Napoli. Diego Maradona was hij eerder al gepasseerd. De Argentijn maakte in zijn carrière 115 doelpunten voor Napoli en zal altijd een god blijven in de Italiaanse havenplaats maar Mertens is inmiddels al minimaal een half god in de voetbalstad in de laars.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>🏅CIRO THE L E G E N D 🌟 <a href=”https://t.co/XkT6vp2xbG”>pic.twitter.com/XkT6vp2xbG</a></p>&mdash; Official SSC Napoli (@sscnapoli) <a href=”https://twitter.com/sscnapoli/status/1271892105615589376?ref_src=twsrc%5Etfw”>June 13, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Vorig artikelGewilde Santiago Arias in de belangstelling van Olympique Marseille
Volgend artikelGerbrand blikt terug op ontslag van Bommel: ‘Ik kan hem recht in zijn ogen aankijken’