Home Nieuws Middenveld 2023-2024: ‘PSV is al bezig met speuren naar een opvolger’

Middenveld 2023-2024: ‘PSV is al bezig met speuren naar een opvolger’

6620
0

Ibrahim Sangaré lijkt bezig te zijn aan zijn laatste maanden als speler van PSV. De Ivoriaan is ineens onderwerp van gesprek geworden sinds afgelopen zaterdag.

Dat heeft natuurlijk van doen met zijn reserverol tegen Excelsior. PSV zou inmiddels toch druk doende zijn met de opvolging van Sangaré, weet Marco Timmer namens Voetbal International te melden. Overigens behoeft PSV niet lang te zoeken naar de opvolging omdat de opvolger van de Ivoriaan al binnenboord is volgens PSV-watcher Marco Timmer. De VI journalist wijst naar niemand minder dan de Mexicaan Gutiérrez.

“Gutiérrez is op het eerste oog geen spectaculaire voetballer. De Mexicaan is aan de bal en in aanvallend opzicht minder dan Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. Hoewel hij zowel tegen Spakenburg als Excelsior scoorde heeft Guti van de middenvelders de minste balcontacten in het strafschopgebied van de tegenstander, hij creëert de minste kansen en hij schiet het minst”, zegt Timmer bij de Skiete Willy Podcast.

Zijn analyse gaat verder: “De Mexicaan is in defensief opzicht ongeveer gelijkwaardig aan Sangaré en op dat vlak iets beter dan Veerman. In de Eredivisie waarin PSV normaal gesproken veel beter is dan de meeste tegenstanders is een duo Sangaré/Gutiérrez wellicht te veel van hetzelfde”, vervolgt hij. “Dat maakt het logisch als een trainer één van de twee opstelt en verder voor puur voetbal kiest.”

Wel denkt Timmer dat PSV op zoek is naar een vervanger voor Sangaré, om de selectie ook in evenwicht te houden. “Sangaré is na Gakpo en Madueke de volgende die PSV na dit seizoen tientallen miljoenen zal opleveren. Technisch directeur Earnest Stewart is al bezig met het speuren naar een opvolger. Die zal er ook zeker komen, maar eigenlijk heeft PSV met Guti de vervanger van Sangaré al in huis”, klinkt het vol overtuiging verwijzend naar de inmiddels aanvoerder van de Mexicaanse nationale ploeg.


Vorig artikelToekomst Fábio Silva bij PSV onzeker: ‘PSV waardig maar verschrikkelijk dure kwestie’
Volgend artikelSPORT spreekt Mundo Deportivo tegen: FC Barcelona laat belangstelling voor Simons los

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in