Home Nieuws Middelmaat te over bij PSV maar in Enschede zegt men: ‘Robin Pröpper...

Middelmaat te over bij PSV maar in Enschede zegt men: ‘Robin Pröpper is beter dan Obispo of Branthwaite’

3080
0

Hoe gaat Peter Bosz de lekke en rammelende defensie van de voorbije seizoenen weer aan de praat krijgen?

Of beter geformuleerd; gaat Peter Bosz aan de slag met de centrale verdedigers Jordan Teze, Armando Obispo en André Ramalho? Het lijkt welhaast onmogelijk, zeker gezien de geringe fitheid van de twee eerst genoemde en zelf opgeleide verdedigers. Bovendien heeft het afgelopen seizoen nogmaals bewezen dat de defensie van PSV niet sterk genoeg is om voor de bovenste plaats mee te doen. Zwakke beurten van Jordan Teze, Armando Obispo en vooral richting einde seizoen van André Ramalho, laten zien dat PSV over heuse middelmaat weet te beschikken.

Dat moet en zal anders worden onder Peter Bosz. In en rond Enschede denken ze wel een oplossing te hebben voor de defensieve problemen waar PSV al seizoenen op rij mee weet te worstelen. Het is immers niet alleen onder Ruud van Nistelrooij kommer en kwel geweest, maar ook onder Mark van Bommel en Roger Schmidt bleek de defensie een zorgenkind te zijn.

De broer van oud-PSV Davy Pröpper zou volgens verslaggever Tijmen van Wissing zeker niet misstaan bij PSV. De centrumverdediger van FC Twente was de afgelopen twee seizoenen een rots in de branding, stelt van Wissing vast. Het gaat hier natuurlijk over Robin Pröpper.

Is Robin Pröpper dan ook geen middelmaat als we een vergelijking trekken met Jordan Teze, Armando Obispo en André Ramalho? Algemeen directeur Jan Struer van de Tukkers, is op zijn beurt inderdaad zeer te spreken over de prestaties van Robin Pröpper.

“Het is een hele stabiele jongen en dat soort spelers heb je echt nodig in je elftal”, meent Jan Streuer bij de Oosttribune. “Het is niet goed om met alleen maar jong te spelen, je hebt ervaren spelers nodig als Van Wolfswinkel en Pröpper. De jonge spelers gaan daarin mee en spelen dan beter voetbal. Voor hun is het moeilijker om het zelf te doen.”

Pröpper ligt nog vast tot medio 2024, maar Streuer is niet bang dat ze de verdediger deze zomer kwijtraken. “Dat zou kunnen, maar spelers met een doorlopend contract kunnen wij zelf van bepalen wat daar mee gebeurt”, geeft hij aan. “Ik denk dat het voor FC Twente gunstig is dat Pröpper nét te beperkt is om in aanmerking te komen voor de top”, vult verslaggever Tijmen van Wissing aan.

“Bij PSV bijvoorbeeld krijg je denk ik weinig handen op elkaar als ze Robin Pröpper willen halen”, vervolgt hij, “terwijl hij toch beter is dan Obispo of Branthwaite. Pröpper brengt meer rust en heeft een geweldige pass, alleen is hij net niet snel genoeg”, aldus een overtuigde van Wissing bij de Oostribune.

De foto van Robin Pröpper is van Twente Insite.


Vorig artikelFeyenoord meldt zich opnieuw bij Augsburg voor Pepi, die onderverminderd graag naar PSV wil
Volgend artikelFranse media berichten massaal over Xavi Simons en sporen PSG aan: ‘Grote fout als PSG Simons niet terughaalt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in