Home Nieuws Michael van Praag ziet kansen en wijst naar PSV: ‘PSV kan aanhaken...

Michael van Praag ziet kansen en wijst naar PSV: ‘PSV kan aanhaken bij de Europese top’

7780
0

Michael van Praag was deze week in het nieuws vanwege de onverwachte en uitgelekte plannen van de inmiddels al mislukte Super League.

De UEFA bestuurder haalde hard uit naar diverse personen uit de voetbalwereld. Zondagmorgen was van Praag te gast bij het programma van ESPN ‘Goedemorgen Eredivsie’.


De bestuurder werd stevig aan de tand gevoeld over de ontwikkelingen in het Europese voetbal. Van Praag wilde tevens een aantal misverstanden de uit wereld helpen. Een daarvan is dat niet de UEFA bepaald hoeveel geld de clubs in het Europese voetbal krijgen uitgekeerd bij deelname aan de verschillende Europese toernooien maar dat de clubs dat zelf bepalen.

‘De clubs regelen dat zelf en onderling. De ECA regelt de uitgekeerde gelden aan de clubs, niet de UEFA. De UEFA krijgt maar 6% van de inkomsten uit het Champions League voetbal en de rest is voor de clubs’, aldus van Praag.

Van Praag zit dicht bij het vuur en ziet voor de Nederlandse clubs nog steeds kansen om aan te haken bij de Europese top. De bestuurder denkt dat met goed en gedegen beleid en de juiste investeringen er voor Nederlandse topclubs mogelijkheden liggen om sportief aan te haken bij de Europese top.

Van Praag wijst naar PSV: ‘PSV kan ook aanhaken bij de Europese top. Waarom zou PSV dat niet kunnen?’, aldus Michael van Praag in zijn visie op het toekomstige Europese voetbal.

Michael van Praag voorziet dus een toekomstige rol voor PSV in het internationale topvoetbal en in de nieuwe opzet van de zo lucratieve Champions League. Vanaf 2024 krijgt de genoemde Champions League een andere opzet en wordt financieel maar ook competitie-technisch een betere versie van het huidige model.

De verwachting is dat deelname een startpremie zal genereren van 60 tot 70 miljoen euro en er minimaal 10 wedstrijden in het vat zitten voor deelnemende clubs.