Home Nieuws Michael Sadílek klaar voor wedstrijd tegen PSV: ‘Ik kijk nog elke wedstrijd...

Michael Sadílek klaar voor wedstrijd tegen PSV: ‘Ik kijk nog elke wedstrijd van de club’

291
0

Voetballers zoals Michael Sadílek verzaken nooit en zijn betrouwbare spelers in het veld. Een trainer kan altijd vertrouwen op de inzet van spelers als Sadílek.

Toch kwam de Tsjechische middenvelder wel wat kwaliteiten te kort voor het niveau van PSV. Mark van Bommel was een trainer die geloofde in de kwaliteiten van de middenvelder maar verder dan wat basisplaatsen kwam Sadílek niet in Eindhoven. Een echte doorbraak bleef uit.


En dus ging de middenvelder op zoek naar eerherstel. De vorig seizoen al bij Slovan Liberec gestalde middenvelder had verschillende redenen om voor FC Twente te gaan. “Ik had meer keuzes, maar hoorde goede verhalen over de huidige werkwijze bij de club. Dat mijn landgenoot Václav Cerny hier al speelde, is zeker niet de hoofdreden maar het speelt wel mee”, zegt hij ij gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Zaterdagmiddag zal Sadílek als basisspeler het Philips Stadion betreden. “Het voelt voor mij wat onnatuurlijk om tegen PSV te spelen. Maar binnen de lijnen vergeet ik dat echt wel. PSV wens ik altijd drie punten toe, behalve als ik zelf tegen de club speel. Ik heb fantastische herinneringen in Eindhoven, waar ik door iedereen altijd goed ben opgevangen en de stap naar het profvoetbal heb mogen zetten. Dat zal ik nooit vergeten”, aldus de Tsjechische middenvelder, die naar eigen zeggen nog iedere wedstrijd van PSV kijkt.

Het contract loopt nog ruim anderhalf jaar door, maar FC Twente heeft een optie tot koop in de huurdeal met PSV op laten nemen. “Dat is niet helemaal in mijn handen. Ik kan alleen maar mijn best doen en na de winterstop zal hier meer duidelijk over worden. Altijd spelen, is voor mij het belangrijkste”, aldus Michael Sadílek.