Home Nieuws ‘Mexico zou een mooi avontuur zijn voor de Jong’

‘Mexico zou een mooi avontuur zijn voor de Jong’

25
0

De onverwachte maar ook ongebruikelijke interesse van de Mexicaanse topclub America voor Luuk de Jong heeft de spits van PSV verrast. Desalniettemin is de Mexicaanse optie een serieuze optie voor de Jong geworden.

Het genoemde transferbedrag van 7  miljoen euro zou PSV ook zeker goed van pas komen gezien de recente investering voor Romero. Mexico kenner Hans Westerhof zegt in gesprek met het Eindhovens Dagblad dat de Jong niet moet twijfelen.

“Wat een mooi avontuur zou dat voor Luuk kunnen zijn, maar hij moet het natuurlijk zelf rustig bekijken”, zegt hij tegen de krant. Westerhof werkte jarenlang voor de topclubs Pachuca en Chivas en is en blijft enthousiast over het Mexicaanse voetbal en het leven aldaar. “Het is een levendige en sterke competitie met veel sfeer, waarin met bijvoorbeeld Chivas, Pachuca en Club América best clubs zitten die zich kunnen meten met Ajax, Feyenoord en PSV.”

,Het is mij altijd uitstekend bevallen in Mexico”, zegt Westerhof. ,,De structuur bij een club is meestal duidelijk, omdat er een eigenaar is die veel bepaalt. Bij mij zijn altijd alle afspraken netjes nagekomen en mijn indruk is dat dat bij de grote clubs altijd zo is. Bij de wat kleinere clubs gaat het ongetwijfeld weleens mis, maar ik heb in totaliteit veel waardering voor de voetbalcultuur. Ook qua leefomstandigheden is er niks mis met Mexico. Ik heb me er geen moment onveilig of onaangenaam gevoeld.”

PSV verwacht vooralsnog geen wijzigingen in de selectie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here