Home Nieuws Premier League of MLS: Mexicaanse journalist sluit transfer Hirving Lozano niet uit:...

Premier League of MLS: Mexicaanse journalist sluit transfer Hirving Lozano niet uit: ‘Als het goed is voor iedereen’

1037
0

Ruim alvorens Hirving Lozano weer voet zette op Eindhovense bodem, bleek er al meer dan serieuze interesse te zijn vanuit de Amerikaanse MLS-competitie.

Zowel LA Galaxy als Los Angelos FC werden gekoppeld aan concrete interesse in Hirving Lozano, die op dat moment niet geen beslissing over zijn toekomst had genomen. Een toekomst die tegenwoordig weer in Eindhoven ligt. Een ieder rondom PSV bleek waar wat blij te zijn met de terugkeer van Hirving Lozano naar PSV.

De transfer van de Mexicaan van Napoli naar PSV kwam erg onverwacht maar bracht daarom niet minder enthousiasme teweeg bij zowel de achterban als de directie van de club. Vorige week werd bekend dat Hirving Lozano er nog altijd goed op staat bij beide Amerikaanse MLC-clubs aan de westkust van de Verenigde Staten. Eerder sprak de directeur van de tweede en kleinere club uit Los Angelos zich al uit over Hirving Lozano. De directie van de club zei eerder dit kalenderjaar dat Los Angelos FC al bijna rond was met Napoli over een miljoenentransfer naar de Verenigde Staten.

De interesse vanuit de Verenigde Staten is bepaald niet bekoeld en werd vorige week weer aangewakkerd. Ondanks dat Hirving Lozan zich pas in zijn eerste contractjaar bij PSV bevindt en de Mexicaan dus niet zal aansturen op een vertrek bij PSV, kan een transfer tegelijkertijd niet helemaal worden uitgesloten. Dat vertelt de Mexicaanse sportjournalist Daniel Reyes in gesprek met verschillende Nederlandse media.

De Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano bracht Lozano al in verband met concrete interesse van LA Galaxy. “Ze willen wel hier blijven. Het is niet zo dat ze open staan voor een vertrek, maar als het goed is voor iedereen dan kan het”, zegt de perfect Nederlands sprekende Mexicaanse journalist Reyes.

Reyes onderhoudt goede banden met de familie Lozano en benadrukt dat de Mexicaanse aanvaller niet automatisch voor een Amerikaanse club kiest. “Hij gaat niet per se naar LA Galaxy hoor. Het kan ook de Premier League zijn”, aldus Reyes, die weet dat Lozano graag nog eens in Engeland zou spelen.

“Dat is een droom, maar ik weet niet of dat haalbaar is. Dat wordt wel moeilijk”, zegt Reyes over Lozano, die eerder al in de nadrukkelijke belangstelling stond van Everton in de periode dat Carlo Ancelotti de trainer van dienst was bij de gevallen club uit Liverpool. Ancelotti geldt als fan van Lozano. De Italiaanse topcoach haalde Lozano hoogstpersoonlijk naar Napoli.

De Mexicaanse journalist Reyes benadrukt wel dat Lozano het seizoen afmaakt in Eindhoven. “In de winter vertrekt hij sowieso niet. Dan gaat het om volgende zomer of 2025. Maar ik denk eerlijk gezegd dat de kans klein is dat Chucky zal vertrekken. Ze zijn blij in Eindhoven”, klinkt het.


Vorig artikelPeter Bosz uitgesproken na Oranje-optreden Schouten: ‘Hij is veel te kritisch aangepakt’
Volgend artikelVan Aanholt blijkt onder verraste Peter Bosz ook voor andere positie in aanmerking te komen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in