Home Nieuws Met welk wisselbeleid gaat Schmidt met PSV het blok met PEC, AS...

Met welk wisselbeleid gaat Schmidt met PSV het blok met PEC, AS Monaco en Ajax in?

359
0

Er volgt voor PSV een belangrijk blok met wedstrijden. Achtereenvolgens PEC Zwolle, AS Monaco en Ajax.

Het is overdreven om te stellen dat deze drie wedstrijden het verdere verloop van het seizoen gaan bepalen maar drie keer winst zal de zon voorlopig naar hartenlust laten schijnen in het Philips Stadion.


Dan is er nog de vraag hoe en met welk wisselbeleid Roger Schmidt het belangrijke blok wedstrijden in zal gaan? Ook Rik Elfrink is namens het Eindhovens Dagblad benieuwd naar de keuzes die Roger Schmidt de komende weken gaat maken in de basisopstelling. Gaat de data bepalend zijn of het scoreverloop? Of gaat Schmidt nieuwe konijnen uit de hoge hoed toveren inzake zijn basisopstelling dan wel wisselbeleid?

“Schmidt komt volgende week voor een belangrijke keus te staan, omdat hij in drie dagen twee topduels kort achter elkaar moet zien te winnen”, schrijft Elfrink in het Algemeen Dagblad. “Eerder dit seizoen liet PSV zien binnen vier etmalen FC Midtjylland en Ajax met grotendeels dezelfde bezetting te kunnen oprollen, maar daarna zag Schmidt toch weer genoodzaakt veel te rouleren en te wisselen.”

Elfrink vervolgt: “Wellicht hielp het om enkele blessures te voorkomen, maar de prestatiecurve stokte ook en een paar keer kwam er huilen van het ruilen.”