Home Nieuws ‘Met Schmidt twee seizoenen verloren, er is geen enkele visie of missie....

‘Met Schmidt twee seizoenen verloren, er is geen enkele visie of missie. Wat wil de club bereiken?’

1293
0

De PSV directie kan onmogelijk beste weken achter de rug hebben. De stand op de ranglijst liegt niet maar verloren is er nog niets.

Dat laatste zal momenteel de boventoon voeren in de directiekamer van het Philips Stadion want Toon Gerbrands is er niet de directeur beleid te maken na winst, dan wel verlies. Toch kan de PSV directie heden ten dagen niet comfortabel in de stoelen op de zuid-tribune zitten. PSV verloor immers als twee thuiswedstrijden op rij en de trainer met wie men zo graag door wenste te gaan, stapt zelf op.

Analisten, journalisten en columnisten vallen momenteel over elkaar heen als het over het beleid en de sportieve prestaties gaat. Daartoe behoren ook de clubiconen Willy en Rene van de Kerkhof. Beide broers gelden als fanatieke fans maar ook als kenners. De broers lijken genoeg te hebben van trainer Roger Schmidt. Ook wijzen ze naar de gerealiseerde keeperswissel. “Een geweldige blunder”, volgens Willy. “Dan had je net zo goed Drommel in de goal kunnen laten staan.”

Volgens Willy is er op dit moment geen sprake van een bepaalde visie of missie bij PSV. “Wat wil de club bereiken? Misschien moet je dit halfjaar gebruiken om orde op zaken te stellen. Want we hebben met Schmidt toch weer twee seizoenen verloren.”

Willy is wat betreft het aanstellen van Roger Schmidt betreft nog niets een zo kritisch op algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong. Willy reageert vrij mild. “Toon en John hebben het altijd goed gedaan. Je bent afhankelijk van de spelers die de voetbalmethodiek uitvoeren. Er is in ieder geval niet uitgekomen wat Schmidt PSV beloofd had: aanvallend voetbal. Als ik zondag Ajax zag voetballen en een dag daarvoor PSV, dan liggen we echt ver achter. Gerbrands en De Jong hebben twee jaar geleden de keus voor Schmidt gemaakt en ik denk dat ze nu ook een keus moeten maken: willen we die laatste maanden nog verder met Schmidt of laten we hem aanrommelen?”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here