Home Nieuws Met Gutiérrez pakt PSV meer punten: 2,36 om 1,1 punt per wedstrijd...

Met Gutiérrez pakt PSV meer punten: 2,36 om 1,1 punt per wedstrijd | Guti opvolger Sangaré

1050
0

Zoekende. Dat is Ruud van Nistelrooij als het over het middenveld van PSV gaat. Nog altijd zoekende, is een betere conclusie.

Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez en Joey Veerman; de hoofdrolspelers, strijden voor de twee plekken voor de verdediging en Van Nistelrooij lijkt de ideale formule nog niet te hebben gevonden. Dat mag met recht dubieus worden genoemd zo richting einde seizoen. Het is namelijk niet zo dat de genoemde middenvelders met blessures en/of schorsingen te maken hebben alvorens er door de trainer een echte keuze gemaakt kan worden.

Ibrahim Sangaré leek onomstreden, maar moest tegen Excelsior genoegen nemen met een plek op de bank. PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International ziet de Ivoriaan worstelen met zijn spel. Fysiek gezien zijn er geen vraagtekens en ook voetballend is hij gegroeid sinds zijn komst vanuit Ligue 1. Na Veerman geeft hij per wedstrijd de meeste ballen vooruit en na Gutiérrez heeft hij de hoogste passnauwkeurigheid. Kortom, prima cijfers.

Coaching en et aansturen van het middenveld lijkt niet in zijn systeem te zitten. Dat kan van Érick Gutiérrez juist niet gezegd worden want de Mexicaan bezit deze eigenschap juist wel. Zijn statistieken zijn gigantisch te noemen. Met Guti in het elftal pakt PSV gemiddeld 2,36 punten per wedstrijd. Zonder Gutierrez slechts 1,1. Vanuit dat standpunt bezien is het onbegrijpelijk dat Guti niet elke week in de basis opstelling te vinden is.

Aanvallend is Gutiérrez echter minder sterk maar met Joey Veerman moet dat normaal gezien gecompenseerd kunnen worden. De Ivoriaan staat echter deze zomer op het punt van vertrekken en dus lijkt er voor Guti eindelijk zicht op een basisplaats te komen. “De vervanger van Sangaré zal er zeker komen, maar eigenlijk heeft PSV die met Guti al in huis.”

Een extra jaar Joey Veerman zou voor zowel PSV als voor Veerman zelf een goede uitgangspositie moeten zijn. Veerman creëert na Simons de meeste kansen en was dit seizoen al bij 22 doelpunten betrokken. Wel zijn er ook voor Veerman tal van verbeterpunten.

Timmer gaat nog verder in op het middenveld van PSV. “Als je gaat kijken naar de cijfers van Guti en Sangaré, dan zijn die gelijkwaardig aan elkaar. Aanvallend is Sangaré iets beter, maar Guti heeft iets wat je niet kan meten. Hij bewaakt de connectie tussen middenveld en verdediging. Als Guti speelt, staan de andere middenvelders hoger op het veld. Omdat ze weten dat Guti positioneel blijft staan”, aldus Timmer.


Vorig artikelVan der Doelen baalt even van Sangaré: ‘Mijn liefde voor Gutiérrez schuurt tegen het homoseksuele aan’
Volgend artikelWijnaldum is fluitconcerten in PSV shirt in de Kuip nog niet vergeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in