Home Nieuws Met de Argentijnse bondscoach op de tribune ziet Benítez schot van Malen...

Met de Argentijnse bondscoach op de tribune ziet Benítez schot van Malen binnenvallen | Is Benítez bij PSV een betere doelman geworden?

360
0

Walter Benítez staat zo nu en dan in de belangstelling van de nationale en internationale media maar evenzo vaak gaat het ook niet over de Argentijn. Walter Benítez hoeft niet perse in het middelpunt van de aandacht te staan.

Vorige week ging Voetbal International het gesprek met de keeper wiens contract over ruim een jaar aflopend is. De doelman geeft eerst en vooral aan dat hij zich als een vis in het water voelt in Eindhoven en bij PSV. Nog meer dan in zijn eerste jaar zegt Walter Benítez dat PSV zijn plek is waar hij rust heeft en kent en ook zijn gezin zich meer dan op haar gemak voelt.

Walter Benítez merkte dat hij enorm moest wennen aan zijn eerste jaar in Nederland en in de Eredivisie. De Argentijn werd wel international van zijn land en vindt bovendien dat hij bij PSV een betere keeper is geworden. Walter Benítez wil maar wat graag landskampioen worden want het ontbreekt op zijn erelijst. Voor die landstitel moet alles wijken, stelt de Argentijn vast in gesprek met het weekblad.

“De landstitel is het doel en daar moet alles voor wijken. Elke dag opnieuw moeten we als groep hongerig zijn en daarom ben ik ook niet zo van te veel statistieken. Daar heb je niets aan als je uiteindelijk niet met de schaal staat. Daar draait het om, maar natuurlijk spelen overwinningen een bepalende rol voor de sfeer bij een club.”

Zijn tweede seizoen bij PSV heeft hem een betere keeper gemaakt, stelt hij vast. “Alles is veel meer vertrouwd voor me. Ik was nieuw in Nederland, dan moet je altijd even wennen. Dat is nu anders, want ik heb veel meer mijn plek gevonden en voel me erg op mijn gemak. De omgeving bij PSV, maar ook de stadions in Nederland, de tegenstanders, mijn ploeggenoten, noem maar op. Dat voelt gewoon goed en ik denk dat dit zeker bijdraagt aan mijn prestaties dit seizoen”, klinkt het.

De Argentijnse doelman merkt dat er veel anders dan vorig seizoen, waardoor hij met de regelmaat van de klok minutenlang niets te doen heeft omdat ploegen simpelweg niet tot zijn doelgebied komen. Walter Benítez bleek dit seizoen al meerdere keren een echte sta-in-de-weg te zijn voor menig tegenstander maar toch sluipt er zo nu en dan toch ook nog een enkele slordigheid in zijn spel. Zo kon de tegentreffer in de competitie-uitwedstrijd in de kuip, de zogenaamde aansluitingstreffer van Feyenoord, hem wel aangerekend worden. Uit het niets werkte Walter Benítez de bal in eigen doel na een houdbaar schot van Feyenoord-aanvaller Santiago Giménez.

Walter Benítez staat nu met PSV op de drempel van de kwartfinale van de Champions League. Afgelopen dinsdagavond zat de Argentijnse bondscoach op de tribune in het Philips Stadion. De vraag is hoe Lionel Scaloni de tegentreffer van Donyell Malen beoordeeld. Uit het niets plofte de bal via de binnenkant van de paal achter Benítez. Een fout kunnen we het geenszins noemen maar om bij Argentinië de eerste keeper uit het elftal te spelen, weet Benítez zelf ook wel dat dit soort ballen gewoon uit zijn doel gehaald dienen te worden.

De doelman kijkt uit naar de return in Dortmund. Ongezonde druk lijkt hij niet te voelen. “Dan kan ik me afsluiten van alles wat er omheen gebeurt en richt ik me op het voetbal.” Benitez eist van zichzelf dat hij rust en kalmte uitstraalt voor zijn team om op te bouwen. “En er staat op de momenten dat hij er moet staan. Dat is elke wedstrijd mijn nieuwe drijfveer”, aldus de Argentijn. “Ik koester het seizoen tot nu toe, maar we zijn er nog niet. We moeten nog veel mooie momenten gaan beleven.”


Vorig artikelVZ: ‘PSV concreet en brengt bod uit op Vitesse-aanvaller’
Volgend artikelIsaac Babadi voert concrete gesprekken met Feyenoord, ‘Babadi geraakt overtuigd van plan Feyenoord’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in