Home Nieuws Met Arsenal – PSV op de agenda blikt Alex terug: ‘Ik belde...

Met Arsenal – PSV op de agenda blikt Alex terug: ‘Ik belde met Romario over PSV’

4340
0

Arsenal – PSV staat weer op de wedstrijdkalender. Het topaffiche doet bijna iedere PSV fan terugdenken aan tijden van weleer.

Om precies te zijn maart 2007, 7 maart 2007. De dag van de glorieuze kopbal van Alex, alias de Tank van PSV. De grootse verdediger ging vorige week het gesprek aan met Voetbal International en blijkt nog altijd een vaste volger van PSV te zijn. We schrijven 2004 dat Alex zich via Chelsea bij PSV wist te melden om daar te beginnen aan grootse carrière.

Net zoals vele andere Brazilianen wilde ook Alex succesvol worden bij PSV en zo geschiedde. Maar niet voordat de reus uit Sao Paolo zich eerst verdiepte in de club en dus contact zocht met niemand minder dan Romario. Romario is in Brazilië nog altijd PSV en andersom is dat evenzo.

‘Ik kreeg via via zijn nummer. Hij was vroeger mijn idool, dus het was wel even apart om hem aan de lijn te hebben. Maar hij stelde mij gerust. Ik wist niet heel veel over Nederland en PSV, maar Romário was heel enthousiast over de club. Ik merkte dat later ook: PSV is een heel warme club, ook al spreek je niet direct elkaars taal. Romário had het ook over een restaurant in Eindhoven: El Patio Andaluz. De eigenaar daarvan sprak Portugees en veel Zuid-Amerikaanse jongens voelden zich daar thuis. Met Gomes, Jefferson Farfán en Robert hebben we daar vaak gegeten en gelachen’, zegt de inmiddels 40 jarige Alex over zijn gesprekken met Romario over PSV.

De gestopte Braziliaan denkt nog vaak terug aan zijn tijd in Eindhoven en beseft dat wedstrijd Arsenal – PSV één van de mooiste momenten was uit zijn carrière. Via Youtube kijkt Alex naar eigen zeggen de beelden nog weleens terug. Het eigen doelpunt zorgde eerder in de wedstrijd voor een enorme domper maar zijn onhoudbare rake koopstoot maakte alle botte pech van de eigen goal in één klap goed. Alex benadrukt dat hij heeft genoten van zijn jaren bij PSV en vooral de warmte en liefde van de fans zal hem altijd bijblijven. Alex zegt tegen VI dat zijn rake kopgoal hem heel veel vreugde gaf.

‘Ik was heel blij met mijn goal omdat ik zo iets terug kon doen voor het team na de 1-0, waar ik overigens weinig aan kon doen’, bweet Alex. ‘Het gaf een heel goed gevoel dat ik na mijn goal naar al die PSV fans kon lopen om het samen met hen te vieren’, zegt Alex over het gebaar dat hij met zijn vinger maakte. Alex stak zijn wijsvinger uit naar de 3000 PSV fans en maakte met zijn handen een groot hartgebaar.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here