Home Columns Met de Amsterdamse onrust en een Feyenoord dat zichzelf weer lijkt, is...

Met de Amsterdamse onrust en een Feyenoord dat zichzelf weer lijkt, is PSV koning te rijk na deze uitspraak Peter Bosz

6615
0

De positie van PSV in het Nederlandse voetballandschap is zeer goed te noemen. De recent behaalde landstitel heeft de positie van de club in de Eredivisie alleen nog maar verder verstevigd.

Niets voor niets kwam recent naar buiten dat de beleidsbepalers in Amsterdam zich grote zorgen maken over de positie van Ajax in de Eredivisie in combinatie met de groei die PSV en in mindere mate Feyenoord afgelopen seizoenen wisten te maken. Met name de spurt richting de top die PSV onder Ruud van Nistelrooij al wist in te zetten, geeft de Amsterdamse beleidsbepalers reden tot zorg. En terecht want de club kan onder Marcel Brands en Earnie Stewart nog grotere stappen voorwaarts gaan zetten komende jaren.

PSV groeit en bloeit als nooit tevoren en dus zet de club alle zeilen bij om bijvoorbeeld het Philips Stadion op verschillende plaatsen uit te breiden.

Onder aanvoering van de in 2017 aangetreden commercieel directeur Frans Janssen groeit de afdeling commercie nog altijd stevig gezien alle uitverkochte business seats en toebehoren. Het belangrijkste is en blijft natuurlijk het eerste elftal, het vlaggeschip van de club. Het sportieve succes laat de club nog verder bloeien maar zorgt er ook voor dat de concurrentie nog harder moet gaan werken om PSV te kunnen gaan bijbenen komende jaren.

Onder leiding van Peter Bosz kunnen we ons de komende seizoenen gaan opmaken voor opnieuw prachtig aanvallend voetbal. De vertrekkende trainer Arne Slot laat Feyenoord goed achter maar afgelopen seizoen, oftewel het lopende seizoen, liet al geregeld zien dat het Feyenoord van Arne Slot al wel het hoogtepunt achter zich heeft liggen. De ploeg van Slot is een goede tweede op de ranglijst maar de magic touch in spel en uitvoering ligt al enkele maanden achter ons.

Niet voor niets denkt men bij de NOS dat de ploeg van Arne Slot volgend seizoen weleens als een kaartenhuis in elkaar kan gaan storten na het vertrek van de hoofdtrainer. Dat zal nog moeten gaan blijken maar de rust die er rond PSV heerst, de selectie die er staat en de sportieve alsmede financiële mogelijkheden die er zijn komende jaren geven veel vertrouwen voor de toekomst.

Peter Bosz gaf afgelopen weekend nog maar eens aan dat hij enorm veel zin heeft de komende jaren hoofdtrainer van PSV te zijn. Bosz heeft dan ook genoten van afgelopen weken. De hoofdtrainer zit goed op zijn plek in Eindhoven, mede doordat hij Earnest Stewart en Marcel Brands al langere tijd kende, voordat hij naar PSV vertrok.

“Dat maakt het hier een stuk makkelijker. Toch zal het ook hier uiteindelijk een keer misgaan”, vertelt Bosz in Voetbal International. “Als je alleen al in Nederland ziet hoeveel trainers dit jaar alweer zijn ontslagen, of van wie bekend is dat ze volgend seizoen niet meer voor de groep staan… Ik denk dat de helft volgend seizoen korter bij hun club zit dan ik, terwijl ik hier nog niet eens een jaar werkzaam ben.”

Tijdens het trainingskamp in de winterstop werd Bosz overvallen door een vraag over zijn eigen toekomstplannen. Destijds gaaf de hoofdtrainer aan dat PSV nog weleens zijn laatste club kan zijn. “Meer in de trant van: Wat wil je na PSV nog doen?”, gaat hij verder. “Dat overviel me ook, want ik ben daar totaal niet mee bezig. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. En als het aan mij ligt, dan blijf ik hier lekker. Vanuit dat gevoel gaf ik toen dat antwoord. Ik heb het hartstikke goed bij PSV, mijn vrouw heeft het ook naar haar zin in Eindhoven, dus ik wil hier nog heel lang blijven”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelHirving Lozano over Amerikaanse interesse: ‘Ik hou van deze stad en de mensen’
Volgend artikelPresident-commissaris Robert van de Wallen: ‘Het Philips Stadion is gewoon te klein. Punt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in