Home Nieuws Mentaliteit en houding Kezman goud waard in zware uitwedstrijden

Mentaliteit en houding Kezman goud waard in zware uitwedstrijden

20
0

Ook Mateja Kezman blikt vooruit op de topper Feyenoord-PSV. Ook Kezman weet dat PSV het in Rotterdam lastig heeft. De warmbloedige Serviër raakte nauwelijks onder de indruk van een vijandige sfeer in stadions en knokte zich op basis van zijn mentaliteit door een wedstrijd heen.

Kezman groeide naarmate de stemming vijandiger was. Het is een houding die de huidige spelers maar al te goed zouden kunnen gebruiken nu PSV al jaren op rij een labiele indruk maakt in de Kuip. Het keer op keer falen in de Kuip kan voor een deel worden toegeschreven aan een stukje mentaliteit, of beter gezegd een gebrek daaraan. Aan PSV de taak het tij te keren nu PSV al 6 seizoenen op rij niet wist te winnen in Rotterdam.
De oud-spits van PSV verliet het stadion van Feyenoord echter vaker als winnaar dan als verliezer. “Ik vond het er altijd geweldig spelen, omdat daar geen Nederlandse maar een Zuid-Europese sfeer hing”, zegt Kezman in De Telegraaf. “Mijn mooiste herinnering is onze 1-3 overwinning in 2003, toen ik twee goals maakte. Het waren mijn 99ste en honderdste goal voor PSV en ik had een ondershirt aan met het getal honderd, dat ik na mijn tweede goal aan het publiek liet zien. Als je in De Kuip speelde, was het net of je in Servië of Turkije speelde. Het publiek reageerde fel op elke beslissing van de scheidsrechter en als tegenstander kreeg je een warm onthaal. Bij zo’n atmosfeer was ik supergemotiveerd. Ik vond het moeilijker om te spelen bij clubs waar totaal geen sfeer was, wat je in Nederland ook vaak had. In De Kuip was ik op mijn best.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here