Home Nieuws Mentaal sterk PSV wil de Kuip stil spelen

Mentaal sterk PSV wil de Kuip stil spelen

19
1

Luuk de Jong is vastberaden om Feyenoord en de supporters zondag de mond te snoeren. De PSV selectie lijkt mentaal stukken sterker te zijn dan de selectie van enkele jaren terug, die steevast kopje onder ging in de Kuip.

Het soms overdreven gedoe rondom de sfeer in de Kuip lijkt de huidige PSV selectie niet te deren. Het moet raar lopen willen Andres Guardado of Hector Moreno onder de indruk raken van de vaak overspannen sfeer in het stadion van Feyenoord. PSV kijkt uit naar een kolkende en intimiderende Kuip. Luuk de Jong ziet de topper van zondag tegen Feyenoord als een wedstrijd van de buitencategorie. “Als je daar begint en het publiek gaat zo tekeer, dan heb ik altijd zo’n idee dat niets lekkerder is om dat publiek stil te krijgen”, zegt De Jong tegen Omroep Brabant. “Er is niets mooier dan op dat soort plekken een goed resultaat te behalen. Vorig jaar hebben we ook in De Kuip gewonnen, dus we weten hoe dat moet.” Eerder in het seizoen stond PSV in de Arena ook haar mannetje door niet onder te sneeuwen in een kolkende Arena, met de late gelijkmaker tot gevolg.

De Jong is de rust zelve in grote wedstrijden maar een duel tussen PSV en Feyenoord blijft ook voor hem speciaal. “Dit soort wedstrijden worden heel groot gemaakt en er komt zoveel bij kijken. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook alles er omheen. Dat maakt het wel heel speciaal.


Facebook Comments

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here