Home Columns Mentaal bezien vooralsnog ongeschikt: Gedrag Ihattaren én Raiola lijkt op sabotage, contractverlenging...

Mentaal bezien vooralsnog ongeschikt: Gedrag Ihattaren én Raiola lijkt op sabotage, contractverlenging van de baan

4565
0

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Mohammed Ihattaren zijn contract bij PSV niet wil verlengen.

De middenvelder heeft zich recent onmogelijk gemaakt binnen PSV. De geruchten over een opspelende depressie zijn nog altijd daar rond het jonge talent maar wie Instagram weet te aanschouwen ziet soms ook een tiener die zich enigszins jongensachtig weet te gedragen.


Zo was recent goed zichtbaar dat middenvelder en nieuwkomer Fein zich nauwelijks een houding wist te geven in de kleedkamer toen Ihattaren de rol van grappenmaker op zich wist te nemen middels lollig gedrag.

De jonge Ihattaren lijkt goed en wel bezien mentaal nog niet klaar voor het beleven van topsport. De reden daartoe kunnen zeker in de privésfeer liggen na de bijzondere moeilijke periode die de familie Ihattaren wist door te maken. Los daarvan is het dan niet te tolereren dat een groepsproces door een negentienjarig meermaals gewaarschuwd talent, ondermijnd wordt.

Het gedrag van Ihattaren begon na zijn wissel in de bekerwedstrijd in de Arena weer op te spelen, zo schrijft het ED. Betrokkenen binnen PSV zeggen dat het er rond de wedstrijd tegen Olympiakos ‘bijna op leek alsof hij de boel aan het saboteren was’ en dat zijn gedrag op Instagram maar een heel klein onderdeel is van alles wat er rondom hem speelt.

Zo zouden mensen binnen en buiten de club ‘schande spreken’ van het gedrag van de jongeling, dat als egoïstisch wordt bestempeld. Voordat PSV een statement kon geven over de afwezigheid van de talentvolle middenvelder, was al uitgelekt dat hij er niet bij zou zijn en het ED schrijft dat dit veroorzaakt werd door een deel van de binnenwereld. Zij zouden er ‘helemaal klaar mee zijn’.

Club en speler liggen op ramkoers en daarbij heeft de voorspelbare zaakwaarnemer Raiola nog een stevige duit in het zakje gedaan. De regionale krant weet te melden dat een maand geleden duidelijk is geworden dat Ihattaren zijn in 2022 aflopende contract niet wil verlengen. De club zette in op 2025 en leek een akkoord te hebben. ‘PSV was daar na een jaar duwen en trekken wel klaar mee en kan nu niet anders dan afwachten’, zo schrijft de krant.

PSV kan zich gaan opmaken voor een vertrek van het talent en kan straks niet anders concluderen dat het na de eerdere vergelijkbare perikelen rond Bakkali en Labyad opnieuw een illusie armer en een ervaring rijker is geworden. De huidige situatie van het niet presterende talent gaat net als bij de eerder genoemde namen helaas opnieuw invloed hebben op de transfersom.