Home Nieuws Memphis wijst naar Simons, boosheid richting Bergwijn bij Oranje: ‘Hij heeft zijn...

Memphis wijst naar Simons, boosheid richting Bergwijn bij Oranje: ‘Hij heeft zijn excuses aangeboden’

47857
0

Even wat boosheid bij Oranje op de training. Wat speelt er?

Een klein minimaal incidentje rond Steven Bergwijn op de training. Bergwijn, nog geen minuut in actie gekomen op dit toernooi op warmlopen na, haalde zich tijdens de training van het Nederlands elftal zaterdag de woede van Micky van de Ven op de hals.

Dat had met de nodige felheid van doen. Bergwijn ging namelijk net iets te stevig door op de verdediger van Tottenham Hotspur, vertelt Noa Vahle bij Vandaag Inside Oranje.

De spelers die vrijdag niet of kortstondig in actie kwamen in het EK-duel met Frankrijk, werkten een normale training af. Volgens Vahle ging het er ‘best fanatiek aan toe’. “Zo ook Steven Bergwijn, die zich natuurlijk in de kijker probeert te spelen bij bondscoach Ronald Koeman”, zegt de verslaggeefster van Vandaag Inside Oranje. “Dat deed hij zaterdagmiddag alleen niet helemaal op de juiste manier. Hij ging namelijk vol door op de enkel van Micky van de Ven.”

De verdediger was daar niet van gediend. “Ik begrijp de reactie van Micky wel. Zo’n actie zal je maar het EK kosten. Steven Bergwijn heeft wel zijn excuses aangeboden”, aldus Vahle. De aanvoerder van Ajax kwam tijdens de eerste twee groepsduels op het EK nog niet in actie. Van de Ven mocht alleen tegen Polen invallen kort voor tijd.

Van de Ven wordt een grote toekomst voorspeld bij Oranje. Zijn tijd lijkt wel te gaan komen gezien zijn nog jonge leeftijd. En Steven Bergwijn? Zijn jaren bij Oranje zijn wisselen te noemen. Zijn periode in Amsterdam is in ieder geval niet geworden wat hij er van gedacht had en zo heel soms wordt zijn naam verbonden aan een terugkeer naar PSV. Of Steven Bergwijn gefrustreerd is gezien zijn soms onvoorspelbare agressieve gedrag in wedstrijden valt nog te bezien maar feit is wel dat het chagrijn geregeld van zijn gezicht druipt. Bergwijn deelt zo nu en dan ook weleens een schopje dan wel trap uit wat hem in de Eredivisie al eens op een rode kaart en veel discussie kwam te staan.

Rondom Nederland – Frankrijk deed Memphis Depay ook nog een beroep op de media. Memphis vroeg zich af of het allemaal niet wat zachter kan richting Xavi Simons. Memphis stelt dat het soms beter is voor jonge spelers om complimenten toe te kennen in plaats van kritiek te leveren. En daar heeft Memphis natuurlijk wel een beetje gelijk in maar tegelijkertijd is het belangrijk om op het hoogste niveau, en dat is Oranje natuurlijk, in alles de top na te streven. Lukt dat niet, is kritiek vaak het gevolg.


Vorig artikelHandelswaar | Xavi Simons op weg naar Bayern München maar er wordt nog steeds naar PSV gewezen
Volgend artikelPSV neemt afscheid: ‘Drie intensieve jaren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in