Home Nieuws Memphis verzacht meteen het verdriet van zowel Spaanse media als Barcelona fans

Memphis verzacht meteen het verdriet van zowel Spaanse media als Barcelona fans

1069
0

Spanje huilt mee om het vertrek van Lionel Messi. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de wegen van Messi en FC Barcelona definitief gaan scheiden.

Het zorgt voor een verdrietige sfeer rondom Nou Camp en bij de fans en spelersgroep van de gevallen topclub. Maar er is hoop en die hoop luistert naar de naam van voormalig PSV boegbeeld Memphis Depay. Dit weekend maar ook afgelopen weken, lieten zien dat Memphis die rol kan gaan vervullen. Er is dan ook meteen veel lof voor de presentatie van de spits, die zijn verantwoordelijkheid pakt. Spaanse media pakken dan ook groots uit en benoemen Memphis tot nieuw boegbeeld van FC Barcelona.

Dat weet zich maandagmorgen te vertalen naar lovende kritieken in de diverse voetbalkranten die Spanje rijk is. SPORT bedeelde Memphis meteen het cijfer 9 na zijn wedstrijd tegen Juventus. Op sociale media roepen Barcelona fans Memphis uit tot nieuwe ster aan de horizon.

Ook Mundo Deportivo is vol lof over de Nederlander: “Alweer zijn derde doelpunt van de voorbereiding. Hij liet voetbalintelligentie zien en Messi zou dat zeker hebben erkend. De Nederlander eindigde de wedstrijd met een goal en een assist, het beste van het beste deze avond. Het zou zeer opwindend zijn om Memphis naast Messi te zien spelen, maar helaas zal dat niet mogelijk zijn.”

“Memphis verzacht het verdriet”, stelt AS. “Memphis, Riqui Puig en Yusuf Demir vormen voor de verdrietige Barça-fans enige houvast voor de toekomst. De dag die begon in diepe rouw met de persconferentie van Lionel Messi eindigde met een sprankje hoop. Memphis zorgde ervoor dat er toch weer een glimlach verscheen.” Ook Marca richt de pijlen op de voormalig PSV’er. “Geen Messi, wel hoop.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here