Home Nieuws Memphis toont veerkracht en stelt zich kwetsbaar op: ‘Dit had ik even...

Memphis toont veerkracht en stelt zich kwetsbaar op: ‘Dit had ik even nodig’

484
0

Memphis Depay heeft zich met FC Barcelona weer opgericht met een succesvolle wedstrijd in en tegen Villarreal.

Memphis kreeg afgelopen week ladingen kritiek te verwerken na zijn povere optreden tegen onder meer Benfica en Espanyol. De kritieken waren dan ook niet mals te noemen. Memphis zou een subtopper zijn en geen spits voor FC Barcelona zijn. In Barcelona en Spanje is het ook welhaast onmogelijk om als speler de kritieken niet mee te krijgen dus stond de druk er vol op voor FC Barcelona. Memphis was echter vastberaden zich op te richten en zo geschiedde.

Memphis maakte het belangrijke tweede doelpunt voor Barcelona in de slotfase van het gewonnen uitduel met Villarreal. De ploeg van Xavi Hernandez won met 1-3 maar lange tijd had het er alle schijn van dat beide ploegen op een remise zouden afstevenen. Met name Memphis miste opgelegde kansen en kwam een paar keer niet goed uit met zijn passen en techniek. Xavi zag de bijna doelpunten vanaf de kant hoofdschuddend in rook opgaan.

Na afloop was de opluchting groot. “Gelukkig wist ik toch nog te scoren. Ik weet dat ik soms beter kan. Ik ben mentaal best sterk, maar ik had dit doelpunt even nodig. Dit geeft vertrouwen.”

Depay scoorde zijn achtste competitietreffer. “Maar ik blijf altijd werken voor de ploeg”, zei de aanvaller, die in de slotfase een strafschop aan Philippe Coutinho gunde. “Hij wilde die penalty graag nemen. Geen probleem. We doen het met z’n allen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here