Home Nieuws Memphis tegen Gerbrands: ‘Maakt u zich niet druk, wij worden kampioen’

Memphis tegen Gerbrands: ‘Maakt u zich niet druk, wij worden kampioen’

89
0

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zijn samen met Virgil van Dijk de grote leiders van Oranje. Het geraamte van Oranje floreert als nooit te voren maar Depay en Wijnaldum waren eerder al net zo belangrijk voor PSV.

De aanvaller en de middenvelder leidden PSV in 2015 naar de landstitel, nadat de club erop aan hadden gedrongen om nog één seizoen te blijven om de titel binnen te halen. Het zorgt heden ten dagen nog altijd voor bewondering bij Jeroen Zoet.

“Memphis en Gini zijn ontzettend belangrijk, bij Oranje, bij hun club en destijds bij PSV”, zegt doelman Jeroen Zoet in de Volkskrant. “Dat ze bleven, was ­hartstikke mooi. Zoals zij met het team omgingen, zo probeer ik dat ook te doen. Ze waren de spelers met de meeste kwaliteiten. Heel erg veeleisend, maar ook betrokken bij iedereen. Zo zijn ze hier ook. Ik ben ze altijd blijven volgen.”

Toon Gerbrands zegt dat Memphis en Wijnaldum hielpen om de cultuur te veranderen bij PSV. De twee spraken openlijk over de naderende landstitel waar Gerbrands dat liever niet wilde. “Wie hardop over de titel sprak, moest zich melden bij mij”, zegt Gerbrands. “En wat deed Memphis? Hij stond al voor de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen in de kleedkamer met kampioensshirts en speciale petjes voor de spelers met hun initialen. Hij zei tegen me: Maakt u zich niet druk, meneer Gerbrands, wij worden kampioen. Het was een mooi voorbeeld van de generatiekloof.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here