Home Nieuws Memphis laat zijn hart spreken: ‘We spelen voor Van Gaal, hij heeft...

Memphis laat zijn hart spreken: ‘We spelen voor Van Gaal, hij heeft het moeilijk’

9732
0

Memphis Depay nadert langzaam weer zijn topvorm. De aanvaller bleek verre van fit bij aankomst in Qatar maar daar is inmiddels wel verandering in gekomen.

Memphis lijkt iedere opvolgende wedstrijd beter in vorm te geraken en dat zorgt voor meer en meer verwachtingen rondom de aanvaller. Tegen Qatar was hij al dichtbij een doelpunt maar tegen de Verenigde Staten was het dan zover. Zijn eerste doelpunt op het WK. Als het aan Memphis ligt speelt Oranje de finale op 18 december.

Memphis verklapt in gesprek met ESPN dat de Oranje selectie ook ‘vecht’ voor Louis van Gaal. De selectie onderhoudt uitstekende banden met de bondscoach en het wil Louis van Gaal koste wat kost trots maken. Memphis stelt dat het Nederlands elftal door het vuur gaat voor de bondscoach, die met prostaatkanker kampt.

Memphis doet uit de doeken hoe de band met van Gaal zo ontstaan is en wat de selectie daarin drijft. Dat blijkt onder meer met de de inzet van Louis van Gaal te maken te hebben. Dat de 71-jarige bondscoach, ondanks zijn ziekte, zich zo inzet voor Oranje, zorgt voor veel respect van Memphis en zijn ploeggenoten. “Van Gaal is een sterk persoon met een geweldig karakter. Het team heeft veel respect voor hem. We spelen voor hem”, zegt Memphis na de wedstrijd, geciteerd door ESPN.

Memphis zegt extra gemotiveerd te zijn om voor Van Gaal te winnen. “Hij wil altijd laten zien hoe sterk hij is, maar ik weet dat hij het moeilijk heeft. Daarom vechten we voor hem. We willen hem alles geven wat we kunnen. We moeten voorbereid zijn en dan kunnen we hem trots maken.” Afgelopen april werd bekend dat Van Gaal sinds 2020 kampt met prostaatkanker.


Vorig artikelLeeds United kijkt teleurgesteld naar Cody Gakpo: ‘Buiten onze prijsklasse geraakt’
Volgend artikelGebroeders van de Kerkhof: ‘PSV mag John de Jong wel dankbaar zijn’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in