Home Nieuws Memphis Depay tot de orde geroepen bij United

Memphis Depay tot de orde geroepen bij United

46
0

Zijn talent staat buiten kijf, zoveel is zeker. Toch klinken er vanuit Manchester kritische geluiden over het gedrag van Depay op het veld én daarbuiten.

Net zoals bij PSV is er in Manchester kritiek op zijn spel bij balverlies. Depay stond bij PSV al te boek als iemand die niet mee verdedigt na balverlies. In Manchester trekt de rijzende ster deze lijn door. Britse media schrijven dat Manchester United teleurgesteld is over de inzet en het rendement van Depay, die in het met 3-0 verloren duel met Arsenal amper meeverdedigde en daarmee zijn ploeggenoten in de steek liet. Dat was voor Louis van Gaal naar verluidt de reden dat hij Depay in de rust wisselde. Wat dat betreft vult de opvolger van Depay bij PSV, Maxime Lestienne, deze rol beter in. Waar Lestienne tot voor kort nog wat moeite had met kansen afmaken, nam hij zijn verdedigende taken uiterst serieus. Lestienne is vak op eigen helft terug te vinden om zijn verdedigende rol in te vullen. Zijn voorganger was in de wedstrijd tegen Arsenal onzichtbaar en liet keer op keer zijn man lopen. De wissel in rust deerde Depay niet zoveel want hij besloot om in de avonduren in Manchester het uitgaansleven in te duiken, wat verkeerd gevallen is bij de technische staf.

Assistent-trainer Ryan Giggs zou Depay inmiddels tot de orde hebben geroepen. Giggs heeft Depay stevig toegesproken, weten de Britse media te melden laten weten dat hij zijn levensstijl moet gaan veranderen als hij daadwerkelijk wil slagen op Old Trafford. Depay is de afgelopen weken namelijk veelvuldig in het centrum van Manchester gefotografeerd, meer dan andere ploeggenoten, en dat is intern niet onopgemerkt gebleven. Depay heeft te horen gekregen dat hij meer in de luwte moet blijven zolang zijn prestaties niet overeenkomen met zijn prijskaartje van circa dertig miljoen euro.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here