Home Nieuws Meest succesvolle PSV coach ooit beëindigt carrière, terugkeer in 2002 was ‘kunststukje...

Meest succesvolle PSV coach ooit beëindigt carrière, terugkeer in 2002 was ‘kunststukje Harry van Raaij’

488
0

Guus Hiddink heeft donderdag bekend gemaakt te stoppen als hoofdcoach in het internationale voetbal.

Hiddink heeft inmiddels de leeftijd van 74 jaar bereikt en is van plan om rust te pakken. De Achterhoeker maakte bij het programma HLF8 bekend gemaakt dat hij zijn loopbaan als trainer heeft beëindigd. Hiddink staat wereldwijd bekend als toptrainer en is in vele landen een geliefde persoonlijkheid.


Hiddink was als bondscoach en technisch directeur nog actief bij Curaçao, maar heeft laten weten dat hij daar gaat stoppen. Hiddink was over twee periodes in totaal bijna 8 jaar hoofdtrainer van PSV. Daarin groeide hij uit tot de meest succesvolle trainer ooit in Eindhoven met zes landstitels, vier KNVB Bekers, twee supercups en de gewonnen Europa Cup 1.

Hiddink was in de jaren ’70 ook twee seizoenen speler van PSV. In 2014 keerde hij tijdelijk terug bij PSV als adviseur van toenmalig hoofdtrainer Phillip Cocu. Dat deed hij in 2019 nogmaals toen Ernest Faber als interim-trainer voor de groep stond. Zijn terugkeer naar PSV in 2002 nadat hij met Zuid-Korea een uiterst succesvol wereldkampioenschap beleefde, was een ‘kunststukje’ van Harry van Raaij, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 2005, herhaalde Hiddink met PSV bijna opnieuw het grootste succes in het Europese clubvoetbal door de halve finale van de Champions League te behalen. PSV werd onterecht uitgeschakeld door AC Milan.