Home Nieuws Meer kritiek op Bosz: ‘Dat kan toch niet waar zijn?! Ik verslikt...

Meer kritiek op Bosz: ‘Dat kan toch niet waar zijn?! Ik verslikt me in mijn broodje bapao’

9285
0

Journalist Sjoerd Mossou heeft opnieuw kritiek geuit op Peter Bosz.

De trainer van PSV gaf vorige week vrijdag aan het onbegrijpelijk te vinden dat geblesseerde spelers uit de hoofdmacht hun revalidatieperiode niet kunnen afsluiten bij Jong PSV.

Bosz doelde op Armando Obispo en Mauro Júnior, die beiden op de weg terug zijn na blessureleed, maar te oud zijn om nog minuten namens de beloftenploeg van PSV te maken in de Keuken Kampioen Divisie.

“Het is te gek voor woorden”, zei Bosz op de persconferentie voorafgaand aan het Eredivisie-duel met PEC Zwolle. “Ik vind het belachelijk dat profs niet de kans krijgen ritme op te doen in een tweede elftal. Waar moeten wij onze profs laten spelen? Dat kan dus alleen in vriendschappelijke wedstrijden, waardoor wij weer andere spelers moeten belasten?”

Mossou kwalificeerde de uitspraken van Bosz eerder al als ‘lachwekkende onzin’ en uit opnieuw kritiek op de trainer van PSV, die van mening is dat de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie te veel aan zichzelf denken.

“Ik snap dat het vanuit het PSV-perspectief onhandig is, in dit specifieke geval”, begon Mossou in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Maar ze hebben al een ongelofelijk voordeel. Het is een privilege in alle opzichten. Er zijn maar vier clubs die dat hebben in Nederland. Dan moet je je in je handen wrijven. Je mag niet zomaar elke speler een paar wedstrijden mee laten doen. Dat zou te gek voor woorden zijn.”

Mossou denkt dat het gaat om een persoonlijke frustratie van Bosz. “Maar ze kunnen toch ook elf tegen elf tegen Jong PSV op De Herdgang spelen?”, vraagt de journalist zich af. Hij vindt het belangrijk dat er een eerlijke competitie is op het tweede niveau van Nederland. “Maar dat Bosz uit zijn mond kreeg en durfde te zeggen dat die KKD-clubs aan zichzelf dachten… Toen verslikte ik me in mijn broodje bapao. Dat kan toch niet waar zijn?!”

“Daar spelen clubs met een grote aanhang, in een groot stadion. Dat zijn fatsoenlijke Nederlandse clubs. Het is nogal wiedes dat je daar regels bij moet maken?”, vervolgt Mossou. “Hij moet accepteren dat je al zoveel voorrechten hebt als PSV-coach en mogelijkheden hebt als club om talenten in huis te houden, op te leiden en door te verkopen, terwijl Feyenoord dat niet heeft.”

“Maar het is totale onzin dat de KKD-clubs aan zichzelf zouden denken. Dat is belachelijk. Er moet een normale competitie zijn, dat is alles. Als je dat niet zou doen, zet je alles bij het grofvuil. Je moet een fatsoenlijke competitie hebben, maar blijkbaar denkt Bosz daar anders over”, besluit Mossou.


Vorig artikelRené van der Gijp vertelt anekdote uit PSV-tijd: ‘Ik kreeg 8.000 glazen bier over me heen’
Volgend artikelDest maakte de tongen los bij Barça-afscheid Messi: ‘Iedereen vond het niet gepast’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in