Home Nieuws Meer dan 10 miljoen euro voor opvolger Gakpo? ‘Ik sluit het niet...

Meer dan 10 miljoen euro voor opvolger Gakpo? ‘Ik sluit het niet uit als je ergens een slag kunt slaan’

13600
0

PSV telt met de aanstaande transfersom van bijna 50 miljoen zonder bonussen en richting 57 miljoen met bonussen, haar zegeningen want het boekjaar 2022-2023 zal normaal gezien met zwarte cijfers worden afgesloten.

Dat is natuurlijk te danken aan de verkoop van Cody Gakpo aan Liverpool. Het betreft een recordtransfer en daar vindt iedereen iets van. Media, fans, journalisten, analisten en insiders. Cody Gakpo is in ieder geval geen PSV’er meer dan dat si toch even wennen maar iedereen os vervangbaar. En dus breken er interessante tijden aan. Wie gaat Gakpo vervangen er wie komen ervoor in aanmerking?

“Het is verrassend snel gegaan, hoewel ze er een aantal weken mee bezig zijn geweest”, zegt Elfrink in het Eindhovens Dagblad. Volgens de Telegraaf kan de som oplopen tot 57 miljoen euro en dat lijkt door Elfrink te kunnen worden bevestigd. “Het ging PSV er vooral om dat ze een snelle en grote eerste betaling zouden krijgen”, is Elfrink stellig.

Nu gaat het vooral om de opvolging van Cody Gakpo. “PSV zal goed afwegen wat er in huis is. Ze hebben El Ghazi, al is het afwachten of hij structureel twee keer per week kan presteren. Het is een tijdje geleden dat hij in dat ritme heeft gezeten”, is Elfrink reeel over El Ghazi. “Aan de andere kant is het ook niet logisch om Karlsson voor pakweg zeventien, achttien miljoen euro te halen.”

Geldt dat ook voor Dinamo Kiev-aanvaller Viktor Tsygankov? “Bij hem geldt dat de transfersom lager zal zijn. Daartegenover staat dat zo’n speler een megasalaris wil verdienen”, zegt de ED journalist.

Elfrink verwacht overigens niet dat PSV meteen meer dan tien miljoen euro gaat investeren in de opvolger van Gakpo maar het kan ook niet worden uitgesloten. Zie bijvoorbeeld de transfer van Romero naar PSV enkele jaren geleden. De club dacht een topspeler onder contract te krijgen maar dat pakte anders uit. De geïnvesteerde 10 miljoen euro is inmiddels verloren en verdampt. “Maar ik sluit het niet uit, als je ergens een geweldige slag kan slaan. Ik verwacht niet dat ze gemakkelijk veel geld uitgeven.” Dat er iemand komt, staat wel zo goed als zeker vast”, is Elfrink van mening.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here