Home Nieuws Media lovend over topspits in wording Donyell Malen: ‘Europees topniveau’

Media lovend over topspits in wording Donyell Malen: ‘Europees topniveau’

999
0

Donyell Malen lijkt weer helemaal op de weg terug. PSV profiteert momenteel maximaal van de scoringsdriften en talenten van Donyell Malen.

De topspits in wording was donderdagavond wederom erg actief in de zestienmeter van PAOK en nauwelijks af te stoppen door zijn behendigheid en techniek. Wie Malen negentig minuten ziet acteren kan nog steeds soms lastig inschatten of de jonge aanvaller een diepe spits, buitenspeler of juist een nummer tien is. Malen lijkt het allemaal te kunnen beheersen. De kleine ruimte en zijn explosiviteit zijn de grote wapens.


Malen is dan ook op weg naar een stap naar de Europese top. Dat is de conclusie van de Nederlandse ochtendkranten na de 3-2 overwinning op PAOK Saloniki. Het Eindhovens Dagblad zag een teamprestatie. ‘Van het solisme van de afgelopen wedstrijden was op het veld niets te zien. Wel had Eran Zahavi de pest erover in dat hij niet had gescoord en na zijn wissel bleek dat hij over zijn eigen prestatie ontevreden was. Het zegt alles over de enorme eerzucht van de 33-jarige Israëliër, die zichzelf zo graag wil laten zien.’

‘Veel belangrijker voor hem en zijn teamgenoten was dat het zijden draadje waar PSV aan hing inmiddels weer is veranderd in een klimtouw waarop de weg naar boven met behoorlijk wat moeite kan worden bereikt’, aldus het ED. Een overwinning tegen Granada is nu een must voor de Eindhovenaren.

De analisten Theo Janssen en Ibrahim Afellay waren na afloop van de live uitzending lyrisch over de prestatie van Donyell Malen. ‘Geschikt voor de absolute top’, was de eenvoudige conclusie. ‘De bronstige stieren van PSV zijn weer bij de les’, begint het Algemeen Dagblad.
‘Donyell Malen, Noni Madueke, Cody Gakpo en in mindere mate Eran Zahavi; op een moment in het seizoen dat het écht moest, hielpen de spitsen hun club gisteravond aan een kapitale overwinning in de Europa League. Van 0-2 achter kwam PSV tegen PAOK terug om met 3-2 te winnen.’

Telesport genoot ook van de spits. ‘Donyell Malen bevestigde wat men uit zijn woorden een dag eerder kon opmaken. Hij is op de weg terug naar topniveau, was met flitsen de meest fascinerende speler op het veld en tevens de matchwinner voor PSV’, aldus de ochtendkrant.
‘De bekroning voor de man die met flitsen weer het onnavolgbare in zijn spel liet zien. Malen is weer explosief, lichtvoetig, heeft zijn snelle dribbels en tevens voetenwerk weer terug. Het kan alleen maar beter bij PSV.’


Facebook Comments Box