Home Nieuws Media: Hendrix en Guardado absolute uitblinkers

Media: Hendrix en Guardado absolute uitblinkers

15
0

De Nederlandse media raakt niet uitgesproken over de verrassende zege op Manchester United. Diverse spelers worden belicht en beoordeeld. 

Het was een collectieve zege maar enkele spelers staken er met kop en schouders bovenuit. Diverse media zijn eensgezind over de prestatie van PSV maar benoemen Andres Guardado en Jorrit Hendrix als absolute uitblinkers en zagen Davy Propper, Luuk de Jong en Moreno als belangrijke steunpilaren.
De spelers werden op diverse voetbalsites als volgt omschreven:

Hector Moreno 8:
Liet tegen Manchester United zien een geweldige aanwinst te zijn voor PSV. Sterk in de lucht en een geweldige opbouwer. Moreno bijt zich vast in zijn tegenstander en won bijna al zijn duels van wonderkind Anthony Martial. Maakte ook nog eens de zeer belangrijke 1-1. De tackle op Luke Shaw was keihard en vanwege de beenbreuk van Shaw wierp die actie wel een schaduw over de prestatie van Moreno. 

Davy Pröpper 7:
Aan de bal één van de beste spelers van Nederland. Bijna alle passes van Pröpper zijn van een hoog niveau en altijd vooruit gericht. Tegen United werd echter ook duidelijk dat Pröpper duelkracht tekort komt voor de echte Europese top. Werd af en toe simpel opzij gezet, maar knokte wel voor elke meter.

Jorrit Hendrix 8:
Kreeg nog wel eens de kritiek dat hij in topwedstrijden altijd door de mand viel, maar daar was tegen Manchester United niets van te zien. Hendrix speelde ijzersterk en was Juan Mata keer op keer de baas in de persoonlijke duels. Bovendien beschikt Hendrix over een prima linkerbeen en zoekt hij de oplossing altijd vooruit.

Andrès Guardado 9:
Een geweldenaar, we kunnen niet anders zeggen. Guardado nam PSV op sleeptouw tegen Manchester United en gaf bovendien de voorassist bij de winnende goal van Narsingh door de bal uit de lucht in één keer mee te geven aan Lestienne. Guardado is op dit moment de beste speler op de Nederlandse velden.

Luuk de Jong 7:
Ook tegen Manchester United bleek Luuk de Jong in de lucht bijna niet te kloppen. Marcos Rojo en Daley Blind kwamen er niet aan te pas tegen De Jong en ook Smalling verloor meer kopduels dan dat hij er won. Daarnaast verdedigde De Jong 90 minuten lang hartstochtelijk mee en toonde hij zich erg balvast. Had de 3-1 op zijn schoen, maar schoot wild over.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here