Home Nieuws Media eensgezind: Titel is nooit in beeld geweest voor PSV

Media eensgezind: Titel is nooit in beeld geweest voor PSV

1412
0

PSV nam op slechts twee punten van de koploper afscheid van het seizoen 2022-2023. PSV werd tweede en won twee prijzen door twee keer Ajax te verslaan.

PSV wist onder Roger Schmidt dichterbij te komen dan voorheen het geval was en dus mag er van een redelijk seizoen worden gesproken. In medialand heet het dat PSV eigenlijk geen enkel moment aanspraak op de titel wist te maken. Na de 1-2 zege in Zwolle kan het vizier op volgend seizoen worden gericht. De kranten zijn eensgezind over het slot van de competitie en over de titelrace in het algemeen.

De Telegraaf schrijft over een afscheid ‘zonder feest en slingers’. ‘Vandaag worden de bureaus uitgeruimd en gaat de deur dicht. Een feestje zit er niet in, omdat het PSV niet is gelukt om met Schmidt kwalificatie af te dwingen voor de groepsfase van de Champions League. Zoals de opzet was met de komst van de Duitser naar PSV. Terwijl Toon Gerbrands sowieso niet van de afscheidsfeestjes is als het directie- of bestuursleden betreft.’

‘Uiteindelijk kon PSV de afgelopen twee seizoenen tweemaal de slingers ophangen na het winnen van de Johan Cruijff Schaal begin van dit seizoen en vorige maand toen de KNVB Beker werd gepakt. Hoewel PSV in de eindstand van de Eredivisie op twee punten van kampioen Ajax eindigde, is de titel nooit echt in beeld geweest voor de Brabanders”, aldus de Telegraaf.

Het Enindhovens Dagblad zag dat het vizier al op volgend seizoen werd gericht getuige de invalbeurt van enkele jongelingen. ‘Trainer Roger Schmidt liet drie spelers van Jong PSV invallen bij het eerste elftal: Dennis Vos en Jenson Seelt maakten hun officiële debuut in de A-ploeg. Johan Bakayoko kreeg ook een half uur speeltijd. PSV werd er niet minder van, want vooral na rust waren de Eindhovenaren goed op dreef’, schrijft het Eindhovens Dagblad.

‘Doordat Ajax uit bij Vitesse gelijkspeelde, strandt PSV in de competitie maar op twee punten van de Amsterdammers. Vorig seizoen was het verschil zestien punten en nu deed PSV tot speelronde 33 mee om de landstitel.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here