Home Nieuws Mededeling van Philip Cocu veranderde standpunt Davy Pröpper

Mededeling van Philip Cocu veranderde standpunt Davy Pröpper

69
0

Een simpele mededeling van Philip Cocu aan Davy Pröpper veranderde het standpunt van de middenvelder over zijn verblijf bij PSV.

Er waren afgelopen augustus geen transferplannen in het kamp Pröpper. Hij wilde eigenlijk helemaal niet weg bij PSV, maar toen Phillip Cocu eenmaal aan Davy Pröpper had verteld dat er dit seizoen meer gerouleerd ging worden op het middenveld, stond de middenvelder direct open voor een transfer. Het werd het Zuid Engelse Brighton & Hove Albion.

Pröpper herinnert zich in gesprek met Voetbal International dat Cocu één dag voor aanvang van het Europese avontuur een gesprek wilde aanknopen met zijn belangrijkste middenvelders. “Marco van Ginkel, Bart Ramselaar, Jorrit Hendrix en ik. De trainer kondigde aan dat hij ging rouleren. Dat was eerder in de voorbereiding nog niet zo duidelijk ter sprake gekomen. Zijn theorie was dat we veel wedstrijden in korte tijd zouden spelen.”

“Daar kon ik nog wel begrip voor opbrengen, maar ik had niet verwacht dat ik er een dag later meteen naast zou staan”, doelt Pröpper op het Europa League-treffen met het Kroatische Osijek. “Het was een cruciale wedstrijd, Europees voetbal stond op het spel. Natuurlijk had ik vorig jaar een behoorlijke terugval gehad, maar ik was niet de enige. Dat was op dat moment wel een tikkie.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here