Home Nieuws Mauro Junior waardeert Roger Schmidt: ‘Hij vraagt elke dag hoe het met...

Mauro Junior waardeert Roger Schmidt: ‘Hij vraagt elke dag hoe het met me is’

129
0

Met de thuiswedstrijd tegen Heracles op de agenda. blikt Mauro Junior terug op zijn periode in Almelo.

De Braziliaan waardeerde die tijd enorm maar is blij bij PSV stappen te hebben gezet. Ondanks zijn blessure is Mauro happy in Eindhoven en dat komt deels door Roger Schmidt.


Een stevige knieblessure gooide roet in het eten wat de rest van dit seizoen betreft. Mauro stelt desondanks dat het contact met zijn trainer ‘heel goed’ is.

“Roger Schmidt vraagt elke dag even hoe het gaat en dat doet me goed”, vertelt Mauro in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Voor hem en de club geef ik alles en het contact met de trainer is heel goed. Misschien heb ik soms wel te veel gegeven en moet ik wat meer balans in mijn spel krijgen. Ik kan echt wel voetballen terwijl ik ook hard werk.”

Komend weekend neemt PSV het in eigen huis op tegen Heracles Almelo, waar Mauro vorig seizoen op huurbasis speelde en zich wist te ontwikkelen. Aan die tijd bewaart hij gemengde gevoelens, zo geeft hij eerlijk toe. “Ik heb genoten van elke seconde, maar het was niet altijd makkelijk. Het belangrijkste voor mijn ontwikkeling is dat ik veel minuten heb gemaakt en de ploeg kon helpen. We hebben een heel moeilijke periode gehad met een aantal blessures en corona in het team. In die periode heb ik zeker een bijdrage kunnen leveren, al vind ik dat die groter had kunnen en moeten zijn.”

Mauro is als geblesseerde speler wel aanwezig in het Philips Stadion. “Ik mag erbij zijn in het Philips Stadion en zal iedereen die er van vorig seizoen nog is op afstand begroeten”, vertelt hij. “Voor mij is het een speciale wedstrijd en ik heb veel vrienden aan de periode bij Heracles overgehouden. Wat me vooral opviel is dat er rust en een ontspannen sfeer bij die club was. Ik heb die tijd gewaardeerd, maar nu telt voor mij alleen PSV.”