Home Nieuws Mauro Júnior sart Tadic en baalt van vertrek Roger Schmidt: ‘Hij staat...

Mauro Júnior sart Tadic en baalt van vertrek Roger Schmidt: ‘Hij staat met iedereen in verbinding’

8946
0

Mauro Júnior is de meest opzienbarende PSV’er van het lopende seizoen. De ongekende opmars van de kleine Braziliaan is een wonderlijk verhaal geworden.

Mauro Júnior is een vaste basisspeler geworden en daar had vooraf niemand op gerekend. De gelegenheidsback kan op beide flanken uit de voeten maar is inmiddels een steunpilaar geworden. Dit tot grote tevredenheid van Roger Schmidt. Mauro Júnior baalt dat zijn trainer na dit seizoen vertrekt uit Eindhoven. Dat komt vooral omdat Schmidt ‘met iedereen in verbinding staat’.

Mauro Júnior speelde dit seizoen op verschillende posities en is inmiddels de vaste rechtsback, terwijl hij een linksbenig is. Hij is blij met het vertrouwen van Schmidt. “Tijdens een seizoen komt er altijd een kans en als je er dan staat en het de trainer moeilijk maakt, ga je er niet zomaar uit. Dat is bij mij ook zo gebeurd”, begint Mauro Júnior in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Dat Schmidt daarbij geen onderscheid maakt tussen de zogenaamde topspelers en de rotatiespelers, vindt Mauro Júnior fijn. “Het goede aan deze trainer is dat hij met iedereen in verbinding staat en niet alleen met de spelers die het vaakst op het veld staan. Ik heb dat zelf ook ervaren in de periode dat ik nauwelijks speelde. Voor Roger zijn alle spelers even belangrijk. Ik heb veel aan hem te danken en heb ook gezien dat andere spelers hun kansen kregen en grepen, omdat voor Roger dus niet alleen de eerste elf spelers tellen”, aldus de Braziliaanse alleskunner.

In de landelijke media wordt Mauro Júnior alom geprezen en gewaardeerd na zijn onverwachte revival en opmars in het elftal van Roger Schmidt. Ook in de topwedstrijden staat Mauro Júnior zijn mannetje. Zowel tegen FC Kopenhagen als tegen Leicester City en Ajax behaalde Mauro Júnior moeiteloos een hoog niveau wat vaak genoeg was om zijn directe tegenstander de baas te blijven. Dat gold in de bekerfinale ook voor één van de meest irritante spelers op de Nederlandse velden, Dusan Tadic. De Serviër had niets in te brengen tegen Mauro Júnior en dat zorgde na afloop van de bekerfinale in de spelersbus, die onderweg was van Rotterdam naar Eindhoven, voor hilarische momenten. Cody Gakpo vroeg Mauro Júnior wat hij van Tadic vond, waarna Mauro de bekende beweging naar de binnenzak maakte.

De overwinning op Ajax in de finale van de KNVB Beker schrijft Mauro Júnior toe aan de Duitse oefenmeester. “Wij wonnen het bekertoernooi ook omdat hij ons had ingeprent om bij het minste of geringste beetje verslapping bij Ajax toe te slaan. We hebben het heerlijk gevierd en samen met mijn familie heb ik genoten van een prachtig feest. Nu willen we nog één ding en dat is het kampioenschap. Ik ben ervan overtuigd dat we nog een goede kans hebben als wij al onze resterende wedstrijden winnen.”


Facebook Comments Box