Home Nieuws Mauro Júnior gaat voor basisplaats en mist Gaston Pereiro

Mauro Júnior gaat voor basisplaats en mist Gaston Pereiro

658
0

Mauro Júnior is helemaal terug bij PSV en vecht net als iedere andere selectiespeler voor zijn plaats.

Iedere speler wil zich waarmaken onder de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt. Mauro Junior is erg gedreven er een goed seizoen van te maken maar doet dat tot zijn grote spijt zonder zijn maatje Gastón Pereiro, die afgelopen seizoen vertrok naar Cagliari.

“In het voetbal gaan spelers voor hun eigen kansen, zo gaat het nu eenmaal”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Ik mis hem en we spreken elkaar nog veel. We hadden altijd een band, vanaf de eerste dag dat ik naar de A-selectie mocht.”

Mauro is blij met zijn keuze om vorig seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo te gaan spelen. In Twente is hij een betere speler geworden en zijn er reuze stappen gezet. “Vanaf het begin zat ik er voor mijn gevoel lekker in in Almelo”, zegt hij maar hij bleef denken aan een terugkeer naar Eindhoven, waar hij indruk wil maken op Schmidt. “Ik kan op meerdere plaatsen staan en de keuze is aan de coach. Dit is mijn type spel, ik kan hierin excelleren.”

“Het is goed dat ik en een aantal andere jonge spelers een tijdje ergens anders is geweest”, vervolgt Mauro. “We hebben nu veel meer Eredivisie-ervaring en dat is ook nodig om bij PSV succesvol te zijn. Ik doe mijn best om een kans af te dwingen, zoals ik dat vroeger ook altijd heb gedaan.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here