Home Nieuws Mateja Kezman genoemd in Belgische fraudezaak, arrestatie niet uitgesloten

Mateja Kezman genoemd in Belgische fraudezaak, arrestatie niet uitgesloten

51
0

Ex PSV’er Mateja Kezman wordt in diverse media genoemd als zijnde direct betrokkenen in het omvangrijke Belgische voetbalschandaal.

Twee medewerkers van hetzelfde kantoor als waar Kezman voor werkt en deels eigenaar van is, zijn opgepakt bij de enorme corruptiezaak in het Belgische voetbal. Het gaat om Uros Jankovic en Dejan Veljkovic. De laatstgenoemde zit vast in België en werd van begin af aan al genoemd in het omvangrijke schandaal.


Kezman staat aan het hoofd van het makelaarskantoor waar het tweetal werkt. Volgens de Servische krant Kurir zou Kezman samen met zijn compagnons onder meer de transfer van Sergej Milinkovic-Savic hebben begeleid. In totaal zou het kantoor van Kezman meer dan 30 miljoen euro hebben witgewassen.

Veljkovic en Jankovic zijn al opgepakt, maar hoewel Kezman samenwerkte met het tweetal bij veel transfers, is de topspits nog niet gearresteerd. Volgens Kurir zou de Serviër wel het brein achter de witwaspraktijken zijn en wordt zijn arrestatie nog niet uitgesloten.

Bij de transfer van Milinkovic-Savic zou de club Vojvodina slechts 850.000 euro hebben ontvangen, terwijl de transfersom anderhalf miljoen euro was, zo meldt Kurir.


Facebook Comments