Home Nieuws Matchwinner De Jong heeft geen goed woord over voor ‘provocerende’ spelers van...

Matchwinner De Jong heeft geen goed woord over voor ‘provocerende’ spelers van Lens

4859
1

PSV boekte woensdagavond in een verhit duel een belangrijke zege op Lens.

Scheidsrechter Daniel Siebert deelde in het Philips Stadion maar liefst elf kaarten uit, waarvan negen gele en een indirecte rode kaart aan Lens. Luuk de Jong ergerde zich mateloos aan het gedrag van de bezoekende ploeg.

“Ik merkte dat ze bezig waren met provoceren zodat wij zouden reageren”, zegt hij voor de camera van RTL7. “Ze probeerden ons kaarten aan te naaien waardoor wij misschien rood zouden krijgen. Ik laat het maar een beetje gaan.”

PSV speelt over drie weken een uitwedstrijd tegen Sevilla. Weet de ploeg van trainer Peter Bosz in Spanje te winnen, dan is overwintering in de Champions League een zekerheid. “We maken een goede kans en heb het gevoel dat we ook bij Sevilla kunnen winnen”, aldus een zelfverzekerde De Jong.

PSV moest op het tandvlees bijten in de slotfase. “Zeker, want het koste heel veel energie. We kunnen wel proberen op te bouwen, maar dat werd lastig. Lange ballen, tweede ballen, vechten… We hadden moeite om de controle te krijgen.”

“In de tweede helft waren we aan de bal beter”, analyseert De Jong. “We hebben geen grote kansen weggegeven en hadden zelf een tweede of derde moeten maken.”

Doordat De Jong al vroeg in de wedstrijd de winnende treffer voor zijn rekening nam, is het logisch dat hij als matchwinner werd verkozen. De aanvoerder deelt echter een groot compliment aan het team uit. ‘Als je kijkt hoe we verdedigd hebben, ze hebben het fantastisch gedaan.”


Vorig artikelSneijder ‘schiet overeind en maakt zich boos’ over één PSV’er
Volgend artikelJanssen geloofde zijn ogen niet: ‘Werd direct gek, meteen wisselen die gozer!’

1 REACTIE

  1. gefeliciteerd met de overwinning Italie speelt vuile spelletjes kijk maar bij Feyenoord precies hetzelfde een sport groet van een feyenoord fan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in