Home Nieuws Gewaagde maar even realistische uitspraak Donyell Malen: ‘Ja, elke kans gaat erin’

Gewaagde maar even realistische uitspraak Donyell Malen: ‘Ja, elke kans gaat erin’

111
0

PSV sloot een wonderlijke Europese voetbalavond af met een terechte en verdiende overwinning. Wie de film van de wedstrijd terugdraait zag een goed spelend en geconcentreerd PSV aan het werk. Toch is er volop reden tot zorg voor de return in Zwitserland.

Derrick Luckassen maakte op slag van rust een foutje door verkeerd in te stappen maar de verdediger speelde verder een klasse wedstrijd. Luckassen moest de positie van Dumfries bewaken op het moment dat Dumfries voorin was bij de aanval die bij Lozano strandde. Luckassen mist nog wat wedstrijdritme maar wordt door het gros van de PSV aanhang steevast afgemaakt wat zijn kwaliteiten aangaan.

De lange sterke verdediger speelde een gedegen wedstrijd, was gretig en vooral geconcentreerd. Allen zaken die van Jeroen Zoet niet bepaald gezegd kunnen worden. Op slag van rust ging Zoet verder met waar hij vorig seizoen was geëindigd: ongeconcentreerd en niet scherp keepen. De tegengoal in de tweede helft was zo mogelijk nog schandelijker want een kopbal ter hoogte van de elf meter mag nooit en te nimmer een doelpunt opleveren.

Sam Lammers en Donyell Malen wisten de achterstand nog om te buigen en lieten het Philips Stadion exploderen. Na afloop werd Malen gevraagd naar de wedstrijd en zijn wonderlijke goal. Even leek Malen zijn hart op de tong te hebben want zijn woorden over de tegengoals waren veelzeggend. Het is uiteraard ongebruikelijk om je directe collega af te vallen in het openbaar en die intentie heeft Malen zeker niet maar realistisch was zijn uitspraak wel.

Een tikje gewaagd was zijn uitspraak ook te noemen, temeer omdat er een flinke kern van waarheid in zit. Het is helaas al maanden op rij zo gesteld dat vrijwel iedere doelpoging een tegendoelpunt geeft.

Malen na afloop tegen Veronica Inside: ‘Die goals?! Ja, elke kans gaat erin’.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here